Jump to content

Oni koji su već bili na ispitu u lipnju!!??

anonimno

Preporučene objave

Kazneno - Čule (ZDO) - mislim da nas je pitao svakog samo po tri pitanja iz KZ (glava u kojem je KD iz presude, KD iz presude i opći dio) i ZKP (mjere opreza, zaštićeni svjedok, tjeralica, kazneni nalog); u osnovi ne traži puno, tko se bavio kazenim prolazi bez problema.

Građ. materijalno - Damjanović (ZDO) - korektna, pitanja sa foruma, traži dosta - uzme neki institut i onda po zakonu prođe sve članke, npr. poslovodstvo bez naloga članak za člankom. Pazite se trgovačkog jer pita pitanja za koja mi se čini da nisu navedena kao literatura (smanjenje i povećanje kapitala, isključenje člana društva i sl.).

Građ. procesno - Vičić (odvj.) - iako je dosta nezgodan, ja sam dobro startao s njim jer sam iz iste struke pa sam ga zapričao. Postavlja pitanja za koja morate dobro razmisliti što želi da mu kažete - npr. pitanje sastojci tužbe, kolegica krene doslovno definicijom iz zakona, a on kaže "Šta će te prvo na tužbu napisati glavni zahtjev?" - on želi da odgovoriš što sve pišeš kad sastavljaš tužbu. Obiteljsko osnove osnova - brak, skrbništvo, posvojenje, opet pitanja iz prakse tipa što matičar radi nakon što sklopi brak ili što nevjesta i ženik nose matičaru kad žele sklopiti brak.

Uprava i radno - Pajalić (Upr. sud) - najlakši i najugodniji ispitivač, preletjeli smo cijeli ZUP i ZUS u 15 minuta, traži osnove, daje ti da izabereš jedno načelo i jedan izvanredni pravni lijek. Radno pita korektno, najbitnije stvari.

Ustav i ustrojstvo - Jug (ZDO) - pitanja sa foruma, ništa posbno teško, ne pita toliko loše koliko ima loš stav, očekuješ neki dignitet od tog ispita, a on uđe i žvaće žvakaću, u pola odgovaranja počne tipkati na mobitel.

Moj savjet - koncentrirajte se na građansko i kazneno, čini mi se da je sve u odnosu na to sporedno i ako se iskažete s tim gradivom puno toga će vam drugi oprostiti.

Dijeli na drugim stranicama

....bila u lipnju,prošla, komisija: NOVOSEL- jako detaljan, na trenutke neugodan (ako se ne zna baca komentare, ali ne utječe na prolaz), ali korektan ispitivač, točno po pitanjima sa legalisa

LOVRIĆ- pita samo osnove, općenita pitanja, opisna koliko se kandidat sjeti, skoro pa nema potpitanja, iznimno ugodna

ČOLOVIĆ- po redu pitanja sa legalisa, ne izlazi iz tih okvira

GRBIN- najpoželjniji ispitivač, pita osnove bez detalja, ne zamjera greške, veći dio vremena on priča

TURKALJ- možda na prvu loptu djeluje strog, ali ako se radi po njegovim pitanjima i dobro se počne sa odgovaranjem nema problema (čak smiruje kandidate, tu i tamo se našali, pa je na kraju i simpatičan), prođe kroz sve zakone, uprava detaljno, ostalo osnove

Sve u svemu, pravosudni nije problem polagati jer kad si tamo jednostavno se sjetiš svega naučenog, i ispada kao čak bi se usudila reći ugodan ispit,ali spremanje je onaj grozni dio, pa dok se preživi taj dio i ostane koliko toliko cool zadnjih tri dana, ima malo sreće sa komisijom i nije toliki veliki problem.

Sretno ljudi.

Ciaos

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija