Jump to content

Tijekom brakorazvodnog postupka kupila prvu nekretninu....

IdaRoko

Preporučene objave

u kojoj živim sa dvoje djece. Uredno podnijela poreznu prijavu u zakonskom roku te navela činjenično stanje, a to je: da sam u brakorazvodnom postupku i da moja de facto uža obitelj, a to smo djeca i ja imamo tamo prijavljeno prebivalište. Porezna uprava mi je odbila zahtjev za oslobađanjem plaćanja poreza na prvu nekretninu, jer je u trentku kupnje iste član moje uže obitelji pravno i dalje moj suprug od kojeg se razvodim. Rok za žalbu je 30 dana od dana izdavanja poreznog rješenja. U međuvremenu je brakorazvodni postupak završen i imam sudsko rješenje o razvodu, kao i zahtjev za sporazumni razvod braka s potvrdom primitka od strane nadležnog suda s datumom dva tjedna prije kupnje nekretnine.

Koje su moje opcije tj. koje elemente u žalbi na porezno rješenje navesti, kako bi me oslobodili plaćanja poreza na prvu nekretninu, jer je to prva nekretnina u mom vlasništvu, a moja uža obitelj u tom času jesu moja djeca, unatoč neokončanom brakorazvodnom postupku u tom trenutku?

Unaprijed zahvaljujući srdačno Vas pozdravljam.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija