Jump to content

problem s sizom socijalne skrbi

ves.ber 33

Preporučene objave

Draga gospodo...

Prisiljena sam tražit vaš savjet,, jer sam trenutno bez ikakva rješenja...Imam brata koji je rođen s Downovim sindromom...Oko petnaest godina korisnik je očeve mirovine, a prije dvije godine i majčine(rješenje od 11.11.2011, primljeni zaostaci od 01.01.2010)... Od socijalne skrbi primao je 400,00 kn(njega člana) a onda je prije 5 i po godina poslije majčine smrti,, nakon što je ona preminula dobio invalidninu od 1000,00 kn a zadnje dvije godine povećanu na 1250.00kn.,,stim da mu je sud ukinio poslovnu sposobnost i ja sam postala njegova zakonska skrbnica.E sad dolazi ono najvažnije...pošto sam kao njegova skrbnica svake godine dužna podnjeti godišnji izvještaj učinila sam to i prije tri dana...Prilikom izvještaja naglašavam koji je isti kao i oprilike u ovo isto vrijeme prošle godine pravnica mi je rekla da po zakonu koji je stupio na snagu u 6.mj 2012. moj brat gubi pravo na osobnu invalidninu jer mu primanja veća od dozvoljenog da bi imao pravo na nju i da ću morat vratit novce koji su oni meni sve ove mjesece slali (tj 8750,00kn). Poslije je otišla do kolegice u drugu sobu, vratila se, otvorila narodne novine i probljedila...E sad da ne dužim, sutra sam ponovo došla kad dobijem još ljepšu novost, moj brat je već izgubio pravo na taj novac po zakonu od 01.01.2012.g i ja bi sad državi trebala vratit 16250,oo kn... E sad gdje je ta pravnica bila lanjske godine kad sam davala izvještaj,, šta je radila cijelu godinu kad nije otvorila bratov spis i vidila da je on davno izgubio to pravo,,, ni dopisa, ni poziva, ni rješenja,,,,nego još dobivam i mjesećnu invalidninu za 2 mjesec za koji mi one govore da brzo vratim, tj. da ne preuzmem,,,Ispada da ja moram da radim njihov posao, da kupujem redovito narodne novine i pratim izmjene zakona...Ne smeta mi što nema pravo na taj novac,, ako nema pravo nema,,, ali smeta me što sam ja i moj brat očito žrtve nečijeg velikog nemara. Eto biia bi zahvalna na bilo kojem savjetu , što da radim,,,,dali da se obratim odvjetniku,, dali imam šanse da se borim ,da tužim nju, socijalnu skrb...Izgubljena

Unaprijed Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija