ves.ber 33 objavljeno: 21. ožujak 2013. Dijeli objavljeno: 21. ožujak 2013. Draga gospodo... Prisiljena sam tražit vaš savjet,, jer sam trenutno bez ikakva rješenja...Imam brata koji je rođen s Downovim sindromom...Oko petnaest godina korisnik je očeve mirovine, a prije dvije godine i majčine(rješenje od 11.11.2011, primljeni zaostaci od 01.01.2010)... Od socijalne skrbi primao je 400,00 kn(njega člana) a onda je prije 5 i po godina poslije majčine smrti,, nakon što je ona preminula dobio invalidninu od 1000,00 kn a zadnje dvije godine povećanu na 1250.00kn.,,stim da mu je sud ukinio poslovnu sposobnost i ja sam postala njegova zakonska skrbnica.E sad dolazi ono najvažnije...pošto sam kao njegova skrbnica svake godine dužna podnjeti godišnji izvještaj učinila sam to i prije tri dana...Prilikom izvještaja naglašavam koji je isti kao i oprilike u ovo isto vrijeme prošle godine pravnica mi je rekla da po zakonu koji je stupio na snagu u 6.mj 2012. moj brat gubi pravo na osobnu invalidninu jer mu primanja veća od dozvoljenog da bi imao pravo na nju i da ću morat vratit novce koji su oni meni sve ove mjesece slali (tj 8750,00kn). Poslije je otišla do kolegice u drugu sobu, vratila se, otvorila narodne novine i probljedila...E sad da ne dužim, sutra sam ponovo došla kad dobijem još ljepšu novost, moj brat je već izgubio pravo na taj novac po zakonu od 01.01.2012.g i ja bi sad državi trebala vratit 16250,oo kn... E sad gdje je ta pravnica bila lanjske godine kad sam davala izvještaj,, šta je radila cijelu godinu kad nije otvorila bratov spis i vidila da je on davno izgubio to pravo,,, ni dopisa, ni poziva, ni rješenja,,,,nego još dobivam i mjesećnu invalidninu za 2 mjesec za koji mi one govore da brzo vratim, tj. da ne preuzmem,,,Ispada da ja moram da radim njihov posao, da kupujem redovito narodne novine i pratim izmjene zakona...Ne smeta mi što nema pravo na taj novac,, ako nema pravo nema,,, ali smeta me što sam ja i moj brat očito žrtve nečijeg velikog nemara. Eto biia bi zahvalna na bilo kojem savjetu , što da radim,,,,dali da se obratim odvjetniku,, dali imam šanse da se borim ,da tužim nju, socijalnu skrb...Izgubljena Unaprijed Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.