Jump to content

Mobing na poslu

vrudelic@net.hr

Preporučene objave

Radim u firmi već 6 godina oduvjek je bilo povišenih tonova no kroz sve sam prolazila i trpila zbog bojazni da ostanem bez posla.25.3.2013 tražila sam kolegu koji je došao u firmu prije 3 tjedna da mi pomogne jer imam strašno puno posla naime radim u firmi u kojoj sam i trgovac i administrator i komercijalista i čistačica i i savjetnik u prodaji i još ponekad moram raditi sve popratne dokumente za uvoz, a po zvanju sam ing.poljoprivrede.Taj mladi kolega mi odgovara inače serviser da slaganje robe nije u njegovom opisu radnog mjesta.Nakon toga zovem šeficu i kažem joj što je na stvari ona kaže da će sve srediti.Za pet min.dolazi njen sin sa velikim gnjevom i dernjavom što ja zovem njegovu majku da se kolega šalio ja mu govorim da mi je i ona šefica .ali on idalje viće i govori mi da sam histerična je su mi suze krenule da nek idem doma i smirim se i stalno mi ponavlja da sam histerična.Odlazim doma jer je bio ikraj radnog vremena toliko potresena da se tri dana nisam mogla smiriti.Odlazim doktoru i otvaram bolovanje donosim šefu potvrdu od bolovanja on se izderava da sam mu pala u očima,da je izgubio povjerenje u mene i da traži novu osobu za moje radno mjesto i cijelo vrijeme mi spominje što sam zvala njegovu majku.Sa velikom dernjavom me isprača iz trgovine i govori mi da više nisam dio tima.

Molim Vas što da sada napravim.

Dijeli na drugim stranicama

Nakon zaključenog bolovanja probajte s poslodavcem postići dogovor o daljnjoj suradnji, ukoliko to ne bi išlo angažirajte ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć (odvjetnika) zbog poduzimanja daljnjih radnji koje će u tom slučaju biti neophodne zbog zaštite vaših prava. U međuvremenu nije na odmet pogledati da li se negdje nudi nekakav posao koji neće biti poput ovog gore opisanog.

• 2 tjedna kasnije...

Poštovani,hitno Vas molim pomoć,u vezi mojeg pitanja za mobing.

Kao prvo hvala na odgovoru,ali i ovo pitanje setiće gore navedenog .

Sa 06.04.2013.završilo mi je bolovanje,danas 08.04.2013.došla sam na posao i donjela doznake o bolovanju,međutim poslodavac mi je dao* odluku o privremenom udaljenju s posla kako on navodi zbog događaja od 26.03.2013 kada sam izazvala više štetnih posljedica za tvrtku i privremeno me udaljuje sa radnog mjesta savjetnika u prodaji na vrijeme,sve dok formirana komisija djelatnika ove tvrtke ne ispita sve okolnosti vezane za to.Ova odluka stupa na snagu prvim danom dolaska na posao nakon isteka bolovanja.

Sada me traži da ja napišem svoju izjavu o događaju tog dana u što kraćem roku i dostavim ju e-mailom te će se oni oćitovati i pozvati me na razgovor.

Na to sve sam ga pitala da li je to otkaz,na što on odgovara:za sada nije i ne mogu ti ništa reći ja sam ovdje u službi svjedoka.

Molim Vas kako da na pišem tu izjavu...kako da ju uopće zapoćnem.Hvala unaprijed

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija