Jump to content

šteta na vozilu od posljedice odrona kamenja na cesti


cipica

Preporučene objave

Prije dva dana kretao sam se državnom cestom i uslijed guste magle naišao sam na odron povečeg kamena(cca 50x50) u koji sam udario i oštetio vozilo.Pozvao sam policiju koja je napravila zapisnik i u utorak idem na croatiu na procjenu štete.Pedesetak metara prije odrona,nalazi se prometni znak"odron na cesti",pa me zanima ako netko zna ili ima slična iskustva,dali postoji naćin da naplatim štetu.Napominjem da je bila gusta magla i jaka kiša,a kretao sam se vrlo malom brzinom,ali kad se kamen stvorio ispred mene,nisam više stigao reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da su vam male šanse ili skoro nikakve da dobijete odštetu za oštećeno vozilo.Sami ste naveli da postoji znak "odron na cesti"a kojeg je policija sigurno navela zapisniku.Za ovo ćete vjerovatno dobiti i odgovarajjući optužni prijedlog iz ZSPC-a te prekšajnu prijavu iz istoga zakona.Da pomenutog znaka nije bilo priča bi bila malo lakša....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I meni se prije dvije godine dogodila slična situacija kada sam naletila na kamen u zavoju (Karlobag) i to se odronuo s djela gdje nije ni bilo zaštitne ograde i naravno cijeli karter pukla. No najviše od svega ostala sam paf kada mi je barba policajac rekao da sam ja kriva jer kao bilo je vremena da zakočim a i pametnije bi mi bilo da sam dozvolila autu iza mene da me lupi.Naravno da sam bila kriva ja ,dobila kaznu na 1000kn ali kao prvi prekršaj i onda studoš oprostili su mi grijehe!!!Uglavno poanta je da smo UVIJEK mi KRIVI ne daj Bože Hrvatske ceste!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je lanakuku! Naletili mi na odron ili divljać uvijek smo krivi.Nema veze šta je kamen koji sam udario stajao na cesti makar sat i petnaest minuta(imam takvu informaciju),a cestarska kuća udaljena je dva kilometra od mjesta gdje sam imao nezgodu. Pitam se šta rade ophodari,a pogotovo u vrijeme obilnih kiša i magle,kada su odroni na toj dionice ceste učestali. Bitno da postoje znakovi s kojima su se oni ogradili od bilo kakve odgovornosti. Radim u državnoj firmi kao drvosjeća. Radilište je obavezno na vidljivim mjestima označeno znakovima od opasnosti i zabrani pristupa nezaposlenim osobama i da se dogodi neki nesretni slučaj,da u obavljanju svog posla na bilo koji način ozljedim nekoga tko se tamo slučajno našao,bio to gljivar,lovac ili slučajni prolaznik,nisam baš siguran da bi se mogao pozvati na znakove upozorenja koji su postavljeni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, izgubiti ćete samo vrijeme i živce, jer će se sve pretakati iz šupljeg u prazno obzirom da sam znak eliminira bilo kakvu daljnju odgovornost HCa. Sve će Vam se svoditi na to da "niste prilagodili brzinu uvjetima na cesti".

To što cestovna ophodnja svoj posao radi kako njima puhne, to je nažalost sasvim druga stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija