Jump to content

Jeli ovo legalno?

Anonymous_

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam pitanje...

Dakle ovako... Moja mama je dala auto na korištenje jednoj gospodi uz punomoć do njezine smrti - mamine smrti (da vozi mamu u grad, i sve sto treba posto mama vise nema vozačku, a ja i sestra smo udaljeni cca 30km od nje pa je ovo bila jeftinija solucija- naravno gospoda može auto koristiti u privatne svrhe i sve sto ide uz to!) Ovih dana mama je nažalost preminula... Dok smo skupljali sve papire za ostavinsku raspravu, javila se dotična gospođa i donijela nam je darovni ugovor kao dokaz da je mama auto poklonila njoj! Zanimljivo je da je darovni ugovor napravljen nepunih 24h prije mamine smrti, a mama je 2-3 dana prije smrti samo lezala, nije mogla ni govoriti ni nista - prakticki cekali smo sat kad ce ispustiti zadnji izdisaj! Na ugovoru se jasno vidi da je prezime krivo napisano, potpis nema veze s vezom, i svaki imalo pametan čovjek jasno vidi da potpis na ugovoru i potpis na osobnoj/putovnici nije isti!

E sad ide pitanje!

Kako je moguce da netko na darovnom ugovoru krivotvori potpis i javni biljeznik daj ugovor ovjeri i sve regularno? I dali mozemo mi kako taj ugovor usporiti? Nije meni za taj auto, ali mislim da je postenje na prvom mjestu! Taj auto bi ionako na kraju svega dobio od sestre sin jer je on jedini unuk i tako je ona oduvijek htijela, ali ovim sad nista neznamo (ipak auto nije lizalica cija je vrijednost 50 lipa!) Rekli su nam da auto svakako ide u ostavinsku raspravu! Ali oni imaju taj ugovor! Sto nam je dalje za ciniti?

Hvala!

Edit: Auto je kupljen na kredit i jos ga treba isplatiti (ostalo je jos 2-3 rate)!

Dijeli na drugim stranicama

Vaša majka je morala potpisati darovni ugovor pred bilježnikom kako bi on bio pravovaljan.

Ukoliko je ona zadnjih par dana bila nepokretna javni bilježnik je trebao izaći na teren i biti prisutan u trenutku potpisivanja ugovora. Također je morao složiti izjavu u kojoj je navedeno da je osobno bio prisutan u trenutku potpisivanja ugovora. Potpis je pohranio.

Ja bi na vašem mjestu za početak kontaktirao dotičnog bilježnika i zatražio njegovu izjavu o navedenom slučaju. Lako moguće da taj bilježnik nema nikakve podatke o tom ugovoru, a u tom slučaju je lako dokazati da se radi o lažiranom dokumentu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija