Jump to content

Pisanje ovršnog prijedloga za naplatu alimentacije


pravnica-to-be

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć oko pisanja ovršnog prijedloga za naplatu alimentacije... Prvo osnovne informacije: radi se o ovrsi na plaći i to nisu ''tekući'' zaostaci već neplaćeni mjeseci između podizanja tužbe za rastavu braka i pravomoćnosti presude. Kao predložak sam uzela dokument ovdje objavljen, te trebam sastaviti 3 prijedloga - za sebe i dvije sestre. Studentica sam prava pa mislim da bih to mogla sama izgurati.

 

- Prvo je pitanje mogu li se držati tog predloška u mojem slučaju, ako samo izmjenim početak - ne radi se o isplaćivanju od pravomoćnosti presude, već od dana podnošenje tužbe?

 

- Ako sam dobro upućena, trebam napraviti 3 posebna prijedloga koji bi onda, ako sudac tako odluči, bili spojeni u jedan postupak? I uz svaki ću priložiti presudu o razvodu braka roditelja koja je ovršna isprava, te potvrdu Zavoda za mirovinsko osiguranje koja dokazuje gdje je otac - ovršenik zaposlen?

 

- Zanima me da li tražim puni iznos alimentacije ako se radi o tužbi podignutoj 5. dana u mjesecu ili tih 5 dana treba izračunati i izostaviti?

 

Pitam i glupe detalje kao ovo o 5 dana jer su se dosada sve nadležne ustanove jako loše odnosile prema nama i ne želim riskirati odbacivanje prijedloga...

Upravo zato Vas također molim da mi date bilo kakav dobar savjet koji imate... Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija