Jump to content

legalizacija potkrovlja vikendice

meghan

Preporučene objave

Vikendica je bila izgrađena 1970. u skladu s važećom građevinskom dozvolom. Tokom rata je granatirana i potpuno sravnjena sa zemljom jer se nalazila na prvoj crti obrane. Nakon rata smo je obnovili prema tlocrtu prijašnje vikendice, ali smo digli potkrovlje (jer je razlika u cijeni gradnje bila minimalna). Tada su postojala obećanja da će vlasnici uništenih vikendica moći napraviti svu besplatnu papirologiju ( nakon priče da ćemo imati pravo na djelomičnu naknadu štete), ali jednino što se desilo je da nismo trebali plaćati porez na nekretnine dvije godine od izgradnje. S obzirom da je vikendica bila u vlasništvu moga oca, on je to sve vodio, tako da ne znam detalje. Ono što znam da se uredno plaćao porez (na površinu bez potkrovlja). Kada je on umro, ja sam to naslijedila i nastavila dalje plaćati uplatnice za porez. Sada ne znam da li pokrećem legalizaciju i kako, odnosno da li kod legalizacije (plaćanja) imam kakve olakšice s obzirom da je vikendica bila srušena.

Meghan

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija