Jump to content

Psihičko nasilje i prijetnje

Ivan-T

Preporučene objave

Poštovani,

Suočen sa situacijom kojoj ne vidim rješenje, tražim pomoć. Naime, supruga kod svake veće svađe (uzrokovane uglavnom njenim izbivanjem iz kuće, čiji su razlog poslovne obveze), prijeti rastavom i situacijom da mi neće dopustiti viđati dijete (6mj.), obzirom da zna da ja iza sebe već imam jedan razvod i dijete iz tog razvoda, koje živi s mamom, a nad kojim nakon parnice nisam uspio dobiti skrbništvo. Samim tim smatra da je pogodniji roditelj, iako dijete praktički i ne viđa. Jutrom dok radimo, dijete je na čuvanju, popodne je dijete uglavnom sa mnom.

Obzirom da svaka svađa najčešće prelazi u omalovažavanje s njene strane (tipa, jadnik si, nisi muško...), te prijetnji da će me tužiti za obiteljsko nasilje i time sebi osigurati skrbništvo nad djetetom, dolazim do situacije da ne znam što napraviti.

Naime, u ovaj brak i ovo dijete sam uložio svu svoju ljubav i trud, a dovodi me se do situacije u kojoj mi se prijeti da ću ostati bez svega.

Zanima me, ako dođe do razvoda i ona pokrene parnicu, kako se ja mogu u biti izboriti za ovo dijete, jer, nakon već jednog proživljenog razvoda i jedne izgubljene bitke, ovu moram dočekat spreman, obzirom da su mi ta dva djeteta cijeli svijet, dok supruga uglavnom gradi karijeru.

Nije zgoreg napomenuti da i suprugu s takvim karakterom svejedno jako volim i napravit ću sve da ovakve situacije ne eskaliraju, međutim, za to se ipak trebamo truditi oboje, a ne ja.

Dijeli na drugim stranicama

prijeti rastavom i situacijom da mi neće dopustiti viđati dijete (6mj.) (...) Obzirom da svaka svađa najčešće prelazi u omalovažavanje s njene strane (tipa, jadnik si, nisi muško...), te prijetnji da će me tužiti za obiteljsko nasilje i time sebi osigurati skrbništvo nad djetetom, dolazim do situacije da ne znam što napraviti.

Nije zgoreg napomenuti da i suprugu s takvim karakterom svejedno jako volim i napravit ću sve.

Moj savjet. Nema tu ljubavi. Napravite Vi sve da se što prije maknete od takve osobe jer će Vas vremenom upropastiti i izmanipulirati. Što više budete čekali, to ćete više tonuti. Govorim iz vlastitog iskustva da će "možda ipak na kraju sve biti u redu". Bilo je to naivno s moje strane pa da barem Vama skrenem pažnju...

"a nad kojim nakon parnice nisam uspio dobiti skrbništvo."

Gospodine skrbništvo imate, niste ga izgubili, majci je dijete samo povjereno na zajednički život, a vama je određeno susretanje i druženje sa djetetom.

Koliko i na koji način sudjelujete u skrbi oko djeteta iz prvog braka?

Što se tiče ovog drugog, morate biti svjesni činjenice da nikoga ne možete na silu zadržati u braku, a da je za dijete daleko bolja varijanta da se roditelji razvedu, nego da prisustvuje svakodnevnim svađama roditelja. Odluka što učiniti, da li da i dalje trpite svakodnevna omalovažavanja, da li tražite samo supatnike, istomišljenike ili ne, ili ste odlučili razvesti se od djetetove majke, ali NE i od djeteta je na vama. Da li ste spremni vašu sadašnju ženu prijaviti policiji i centru zbog nasilja u obitelji ili ćete čekati da ona vama to napravi?

Kada to definitivno sami sa sobom raščistite, javite se.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija