pozdravsvima objavljeno: 5. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 5. travanj 2013. Postovani, molim Vas za pomoc, buduci nisam siguran sto napraviti. Naime, zaposlen sam u privatnoj firmi, od 02.07.2012.g., na odredeno vrijeme (2 ugovora po 6 mjeseci, prvi zavrsio na Novu godinu, drugi istice 01.07.2013.g.) medutim, u posljednji mjesec dana doslo je do losije komunikacije izmedu mene i mog poslodavca (nije bitno za temu, ali aljkavoscu i kasnjenjem su mi upropastili neke bitne projekte...) i samim time, neki dan mi je poslodavac predlozio sporazumni raskid UOR. Navedeni sporazum nisam prihvatio, jer je prema mom misljenju sporazumni raskid bio neprimjeren, te sam nakon toga dobio Opomenu pred otkaz (objesena na oglasnoj ploci), na kojoj se navodi da nisam taj dan kada smo diskutirali o sporazumnom otkazu UOR nisam bio na poslu. Slijedeci dan sam poslao postom s povratnicom Zahtjev za zastitu prava, u kojem navodim na netocnost podataka iz Opomene, zahtjevam da se ista povuce, te navodim kako cu u protivnome koristiti zakonska prava za zastitu svojih prava. Medutim, danas je poslodavac dobio od postara preporuku, te me u roku sat vremena od primitka iste pozvao na sastanak i pokusao mi uruciti otkaz UOR. Pretpostavljam da se radi o izvarednom ili poslovno uvjetovanom otkazu, nisam siguran, posto ga nisam primio. Zanima me koji su slijedeci potezi koje bih trebao poduzeti. Znam da poslodavac ima 15 dana za odgovor na Zahtjev za zastitu prava, ali me zanima: a) sto ukoliko poslodavac ne odgovori u navedenom roku b) da li da u ponedjeljak idem na posao, posto otkaz UOR nisam (sluzbeno) primio c) da li se otkaz UOR mora primiti, ili ga poslodavac moze objesiti na oglasnu plocu, te se samim time smatra pravovaljanim? d) da li da cekam odgovor zakonskih 15 dana, ili da poduzimam neke odredene korake, i ako da, sto predlazete? Znam da svakako trebam odvjetnika, pa ukoliko netko ima za preporuciti nekoga u Zg tko bi bio u stanju u kratkom vremenskom periodu se nagoditi s poslodavcem, zainteresiran sam za sve konstruktivne prijedloge. Unaprijed zahvaljujem na pomoci i odgovorima, te se ispricavam na smetnji, ali da mi nije bitno i vazno, ne bih niti bio ovdje, na zalost:) lp, pozdravsvima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.