Jump to content

Aneks ugovora o radu


Lu233

Preporučene objave

Radim u ustanovi socijalne skrbi. Ovih dana dobili smo na potpis aneks ugovora o radu. Sindikalisti su nam poručili da ništa ne potpisujemo. Svjesni smo da osobni dohodak već sa ovim mjesecom ide dole, ali ne vidimo razlog za ovo potpisivanje da smo suglasno 15.3. sklopili ugovor o radu. Budući da šefica računovodstva prijeti da svi oni koji ne potpišu ovaj aneks neće dobiti plaću, postavljam pitanje: zbog čega moramo potpisati ovaj aneks (ako moramo) a do danas se je koeficijent više puta mijenjao pa nismo morali ništa potpisivati? Postoje li ikakve sankcije i ima li pravo šefica računovodstva uskratiti plaću ako ne potpišemo. Većina radnika nije potpisala ovaj aneks.

Osim toga danas smo dobili poruku preko našeg voditelja od ravnateljice da se do 14 sati MORAMO izjasniti hoćemo li ili ne potpisati. Ne znam tko me može prisiliti da se za bilo što moram izjasniti. Nismo se izjasnili. :)

I još jedno pitanje: u privitku se nalazi taj aneks i kao što je tamo vidljivo ne postoji nikakav rok za potpise kao ni obaveza potpisa, pa me zanima je li ovaj dopis uopće pravno dobro sročen, a ako jest, postoji li zakonska obveza potpisivanja.

Zahvaljujem na odgovoru.

2013-04-05 20.17.03.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako Vam sada glasi čl.10 Ugovora o radu ?

 

"Za obavljene poslove iz čl. 2 ovog ugovora u redovitom radnom vremenu, poslodavac će zaposleniku isplačivati osnovnu plaću koja odgovara koeficijentu 1.25 te dodatke koji odgovaraju kolektivnom ugovoru za djelatnike socijalne skrbi."

Ovo smo dobili 2001. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito je riječ o usklađenju Ugovora o radu i Uredbe o koeficijentima (koji su od 1.3.2013 umanjeni za sve javne i državne službenike i namještenike uz iznimku učitelja/nastavnika čiji su koeficijenti rasli) te Vam se stoga predlaže dodatak Ugovoru.

Na Vama je da procijenite da li se isplati suprotstaviti poslodavcu te u konačnici dobiti drugu ponudu i to u vidu otkaza ugovora s ponudom izmjenjenog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aneks je "bezbolno" rješenje za obje strane pošto u državnom proračunu ne postoje sredstva za isplatu plaće sa početnim koeficijentom iz čl.10 - dakle 1,25. Gubi se smisao ušteda koje se željelo postići rezanjem koeficijenatA.

Sasvim druga je priča o inertnosti Vaše kadrovske službe koja je to trebala već puno ranije odraditi da se ne bi dovela u nezahvalnu poziciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija