Jump to content

Dugovi primatelja uzdržavanja


anonimno

Preporučene objave

Po ugovoru o doživotnom uzdržavanju iz 2004 godine postao sam vlasnik stana 2006 godine. Listajući neku staru dokumentaciju pronašao sam

javno bilježničku izjavu iz 2000 godine u kojoj primatelj uzdržavanja izjavljuje da je trećoj osobi dužan 4000 eura te da će se to vratiti ili namiriti iz ostavinske mase odnosno prodaje stana. Primatelj uzdržavanja nije imao druge imovine. Da li sam ja obavezan vratiti navedeni dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neka me kolege isprave ako griješim, ali mislim da vi ne bi trebali imati nikakvih problema ukoliko taj dug iz 2000 tj. na temelju te javnobilježnička isprave ništa nije upisano u listu c zk-teretovnici. ako ste vi izvršili uvid u z. knjige prije sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju i nekretnina nije bila time opterećena, niti ste vi prilikom zaključenja ugovora znali nešto o tome za mene ste vi stranka u dobroj vjeri i nikako niste dužni vratiti taj dug. posao koji ste vi imali s primateljem uzdržavanja je naplatni posao-a vi niste njegov nasljednik ne vidim na osnovi čega bi vi bili u obvezi vratiti taj dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija