administrator objavljeno: 8. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 8. travanj 2013. koliko se uz legalizirane apartmane smije dograditi ljetna kuhinja bez građ. dozvole. Nije preizgrađeno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 8. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2013. Poštovani! Može se sagraditi jednoetažni objekat koji služi osnovnom objektu do brutto tlocrtne površine od 50 m2. Uzmite kopiju katastarskog plana i vlesnički list , te građevinsku dozvolu osnovnog objekta i otiđite u ured državne uprave ,tamo će Vas informirati detaljnije .Sigurno nije potrebna ni lokacijska ni građevinska dozvola za pomoćni objekat jer to spada u jednostavne građevine .Plaća se trošak od 500 -1000.kuna Pozdrav! lucadva 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
administrator odgovoreno: 8. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2013. još me zanima dali je to točno jer sam dobila jako puno odgovora da samo 12 m2 , ili nadstrešnica do 15 m2. legalizirali smo 2 apartmana i dobili rješenje, vi ste prvi koji mi je to odgovorio tako. puuno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanhorvat odgovoreno: 8. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2013. Točno je ovo 15m2 nastrešnica. Ono što ude kaže sigurno nije. Čak nisam siguran za 12m2 zidano.Mislim da je 12m2 na javnim površinama kiosk i sl. Mislim da je na privatnoj čestici bez dozvole moguće graditi max do 6m2. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 8. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2013. Poštovani! Pročitajte Pravilnik o jednostavnim građevinama Ministarstva graditeljstva . Dovoljno je ukucati u tražilicu . Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
administrator odgovoreno: 9. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2013. Poštovani!Pročitajte Pravilnik o jednostavnim građevinama Ministarstva graditeljstva . Dovoljno je ukucati u tražilicu . Pozdrav! Ovako otvorio ja pravilnik o jednostavnim građevinama i stoji kiosk i druge građevine gotove konstrukcijegrađevinske bruto površine 12 m2. Kolega mi veli da se to nesmije graditi nego već gotovo postaviti. Mislim da me možda niste razumijeli. Ja sam legalizirao 2 apartmana i sada bih uz njih dogradio ljetnu kuhinjicu da mi služi za primanje gostiju pranje veša isl. Koliko ae to može.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 9. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2013. Poštovani ! Pomoćni objekt koji služi glavnom objektu bruto površine do 50m2 i visine sljemena 4 m ,može se graditi bez ikakvih dozvola .Prema članku 116. točka 4.Zakona o prostornom uređenju i građenju. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
administrator odgovoreno: 9. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2013. Poštovani ! Pomoćni objekt koji služi glavnom objektu bruto površine do 50m2 i visine sljemena 4 m ,može se graditi bez ikakvih dozvola .Prema članku 116. točka 4.Zakona o prostornom uređenju i građenju. Pozdrav! našao taj zakon, ali iskreno ne razumijem koje narodne novine to govor 50 ili 90. Poštovani Ude jeste sigurni u to . HITNO MI JE HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 9. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2013. Poštovani! Zakon o izmjenama i dopunamaZakona o prostornom uređenju i gradnji (NN/90/11) te Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim građevinama NN90/11 u čl.14 Zakona o postupanju... Pomoćna zgrada čija tlocrtna površina nije veća od 50 m2 : _tri primjera kopije katastarskog plana -akt na temelju kojega je osnovna zgrada izgrađena ili drugi dokaz da je osnovna zgrada zakonito izgrađena. Po tom se propisu ozakonjuju nezakonito izgrađeni pomoćni objekti ,i dopušta se izgradnja :garaža zimskih kuhinja ,sušionica itd. Provjerite u Uredu za urbanizam . Uzmite spomenute dokumente .Iz ureda za urbanizam dolaze na uviđaj da provjere izgrađenost i stanje na terenu .To je sve . Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanhorvat odgovoreno: 10. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2013. Ude to se može legalizirati ako je sagrađeno do 21.6.2011. Nakon toga datuma ne može se legalizirati po tom zakonu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
administrator odgovoreno: 10. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2013. Poštovani!Zakon o izmjenama i dopunamaZakona o prostornom uređenju i gradnji (NN/90/11) te Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim građevinama NN90/11 u čl.14 Zakona o postupanju... Pomoćna zgrada čija tlocrtna površina nije veća od 50 m2 : _tri primjera kopije katastarskog plana -akt na temelju kojega je osnovna zgrada izgrađena ili drugi dokaz da je osnovna zgrada zakonito izgrađena. Po tom se propisu ozakonjuju nezakonito izgrađeni pomoćni objekti ,i dopušta se izgradnja :garaža zimskih kuhinja ,sušionica itd. Provjerite u Uredu za urbanizam . Uzmite spomenute dokumente .Iz ureda za urbanizam dolaze na uviđaj da provjere izgrađenost i stanje na terenu .To je sve . Pozdrav! Poštovani Ude Puno Vam hvala na trudu i strpljenju, jako sam dosadan, ovako mislim da ste me vi razumijeli , ali gospodin Horvat ne. Ja sam sada legalizirao bespravno sagrađeni objekt tj. 2 apartmana. S obzirom da hoću iznajmljivati treba mi prostorija kao što već rekoh koju ću u dvorištu nadsloniti na legalizirani podrum. Znači meni to treba hitno za ovu sezonu jer ostajem bez posla (EU) .Imam i građ firmu koja će to izvesti. Nije problem u građ dozvoli ja bih je ishodio , ali se užasno dugo čeka, zato pitam, ali i novci su u pitanju. Eto tako stvari stoje. Sljedeći tj. idem na more pa ću vam javiti što sam riješio.Nadam se da je tako kak ste vi rekli. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 10. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2013. Poštovani! To što Vi trebate spada u pomoćne objekte za koje treba kopija kat.plana i građ.legalnih objekata .Ne bi se smjelo čekati dugo izlazak na teren urbanista . Otiđite u nadležni ured i recite da Vam je to hitno da rješavate time svoje zaposlenje .Rok u prvom stepenu je 30 dana . U pomoćne objekte spadaju garaže , drvarnice , sušione ,klijeti ,zimske ili ljetne kuhinje itd. Posjetite i nadležnog građevinskog inspektora i zatražite pomoć od svih .Vi ne možete čekati da netko po istom sistemu legalizira 3 garaže klijet i sve nabrojeno da to koristi ,a Vi bez posla da gledate u nebo . Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Danijel Furlić odgovoreno: 13. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2013. Poštovani, Interesira me legalizacija nadogradnje radi se o kupatilu ,ljtnoj kuhinji i malom predsoblju sve ukupno površine cca 30m2 glavna zgrada je legalna i evidentirana u katastru dok ove gore navedene prostorije nisu. Što raditi,građevinska dozvola za glavnu zgradu ne postoji jer je građena prije 1968g. i gruntovnici je unešena pozitivna zabilješka. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.