Jump to content

Problem oko adaptacije zgrade (spor sa susjedom)


Spleecho

Preporučene objave

Pokušat ću problem objasniti što jednostavnije. Naime, radim adaptaciju podruma. Između ostalog, u podrum bi uveo klimu i s vanjske strane zgrade stavio drenažu. Problem je susjed koji živi poviše podruma (a ispod mog stana).

Naime, on "ne da" da se na vanjsku stranu zida stavlja klima (iako je totalno sa strane dvorišta i nema pogled "na cestu"). Isto tako i dvorište oko zgrade "smatra" svojim.

Podatci koji bi vas možda zanimali su sljedeći. Kuća se sastoji od 6 stanova, privatnih, stara je cca 50 godina i spada u starije građevine. Također su stanari zgradu već "promijenili" izgradnjom dodatnih balkona, "zatvaranjem" balkona...

Stanar koji pravi problem jedini u biti čak i nije vlasnik stana, već je "zaštićeni stanar"...i usput diler koji ima problema sa zakonom, što je ovdje manje bitno.

Ono što mene zanima je, kako uspješno, bez konflikata, postaviti klimu, odnosno drenažnu cijev, oko tog dijela zgrade, jer voda koja mi ulazi u podrum je u biti voda kojom on navodnjava doslovno najobičniju travu koja raste po dvorištu, u trenutcima "inspiracije" (ako razumijete :D).

Jasno mi je da on mene može spriječiti jedino fizički, isto kao što ja njemu fizički mogu zabraniti da me spriječi. Ali, u situaciji kad ja imam dvoje male djece i suprugu, a on nikoga, moram biti mudriji i pametniji od idiota.

Stoga molim nekakav pravni savjet kako bi s te strane situaciju uspješno riješili.

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Radi se o susjedskim pravima .Nitko ne može koristiti svoju nekretninu na način da onemogućava drugog u mirnom korištenju svoje nekretnine .

 

Jedan vrstan majstor za klima uređaje može Vam riješiti taj problem na obostrano zadovoljstvo .

Vanjska jedinica proizvodi buku pa ju nećete postaviti ispod prozora susjeda niti odvod iz te vanjske jedinice nećete dopustiti da slobodlo cijedi susjedu ispod njegova stana .

Klimu možete postaviti uz Vaš prozor ili vrata ,a odvod vode riješite na način da cijev

dovedete do gurle i napravi se otvor na gurli te se spoji ta cijev , dobro silikonira i riješen problem.Mislim da je situacija obrnuta da ste Vi na susjedovom mjestu kakvo bi Vi rješenje

pokušali naći .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Ali nije uopće problem da bi ja susjedu stavljao klimu gdje mu ne odgovara, već njemu ne odgovara da je stavim igdje, da ne bi bio "narušen izgle zgrade". A isti taj susjed je svojevremeno zagradio balkon koji se čak vidi s glavne ceste, pa mu nitko nije ništa rekao.

Ovdje je situacija da će on pravit problem jer je takav čovjek kakav već je, a ja bi pokušao naći rješenje da ga spriječim u pravljenju problema. Mada, kad su idioti u pitanju, to je vrlo malo moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

U nekim gradovima postoje odluke na kojim mjestima je zabranjeno postavljanje klime .Ako u Vašem gradu za konkretan slučaj nije zabranjeno tada ni taj susjed neće moći ništa .

Istina protiv bolesno zločestih i zavidnih teško se boriti , ali valja činiti svoje i ne obazirati se na njih.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija