Jump to content

najam stana na godinu dana

Antun Lenić

Preporučene objave

Potpisao sam ugovor o najmu stana na određeno vrijeme od godinu dana, bilo mi je to malo nezgodno no ipak sam pristao jer mi je vlasnica obećala ako budem i prije htio izaći da neće biti problema.Ugovor nije ovjeren kod javnog bilježnika a otkazni rok je 60 dana.Mene sada zanima dali ukoliko odlučim izaći iz stana za 6-7 mjeseci s tim da joj najavim na vrijeme da bih htio izaći dali postoji mogućnost za nekakav sporazumni ugovor o raskidu koji bih ja sastavio i koji bi me zaštitio u slučaju da se ona odluči pozvati pred sudom na onaj ugovor o najmu?

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Razgovarajte sa stanodavkom i predložite joj sklapanje aneksa ugovoru kojim bi se mijenjala odredba o trajanju najma pa umjesto godine dana da to bude 7 mjeseci .

Stanodavka da izbjegne štetu radi prijevremenog raskida ugovora o najmu zaštitila se rokom trajanja najma od 12 mjeseci i još otkaznim rokom od 60 dana

Na sudu vrijedi samo što u ugovoru piše , a usmena obećanja ne znače ništa .

Vi možete i ranije otići ali po ovom kako ste sada ugovorili Vi bi trebali platiti za 12 mjeseci. Trebate paziti da ugovor otkažete pismenim putem 60 dana prije proteka tih 12 mjeseci.

Pozdrav!

Poštovani!

Razgovarajte sa stanodavkom i predložite joj sklapanje aneksa ugovoru kojim bi se mijenjala odredba o trajanju najma pa umjesto godine dana da to bude 7 mjeseci .

Stanodavka da izbjegne štetu radi prijevremenog raskida ugovora o najmu zaštitila se rokom trajanja najma od 12 mjeseci i još otkaznim rokom od 60 dana

Na sudu vrijedi samo što u ugovoru piše , a usmena obećanja ne znače ništa .

Vi možete i ranije otići ali po ovom kako ste sada ugovorili Vi bi trebali platiti za 12 mjeseci. Trebate paziti da ugovor otkažete pismenim putem 60 dana prije proteka tih 12 mjeseci.

Pozdrav!

Hvala lijepa na ovako brzom odgovoru, zasad mi je dobro u ovom stanu tako da ću vjerojatno i ostati tih godinu dana.Dali taj otkaz treba imati nekakav formalan uzorak ili prolazi i u nekakvoj slobodnoj formi napisan na A4 papiru ?

Evo kako ja to rješavam:

Najamnina se plaća prekosutra 15.04. za cijeli mjesec svibanj, ako ne želi platiti ima rok do 30.04. da iseli jer mi je već 15.03. platio za cijeli travanj.

Njegova volja kada želi da ode, meni ostaju 2 tjedna da nađem novog.

Nikada nisam imao nikakav spor s nekim normalnim podstanarom.

Poštovani!

Anex je moguć ako je i druga strana suglasna s tom promjenom .Anexom možete već sada uglaviti da ćete izaći nakon 6 mjeseci bez otkaznog roka od 60 dana .

Pozdrav!

Hvala još jednom ali mislio sam dali je moguće anex napraviti i potpisati npr. za 4 mjeseca od sada tj. negdje u 8mom mjesecu (na anexu ugovora bi pisalo da je vrijeme trajanja promijenjeno iz godine dana u 6 mjeseci), s tim da bih nakon potpisa anexa odradio još otkazni rok od 30/60 dana i izašao onda iz stana u 9/10tom mjesecu. Ispričavam se što sam malo naporan ali u ovim vodama sam obični uplašeni laik :) i nebih si htio priuštiti nepotrebne propuste. Pozdrav

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija