Jump to content

upis brodice

upis brodice

Preporučene objave

Bok.

kupio sam jedrilicu (3,75 metara) iz 1982 u Slovenij. Ovjerio kupoprodajni ugovor i potvrdu o placanju, preuzeo: brodicu sa svjedodzbom o gradnji, prijasnjim kupoprodajnim ugovorom, uputama za odrzavanje i svom pomocnom opremom od prodavatelja, te potvrdama Kapetanije Kopar i unutarnje plovidbe Slovenije da brodica nije i ne treba-po svojim karakteristikama- biti upisana u Slovenski registar brodica. Nakon toga uvezao sam brodicu, napravio carinu i platio porez.

Predao sam zahtjev za upis Luckoj kapetanij Pula. Zahtjev je odbijen uz obrazlozenje da nije dokazano moje vlasnistvo. (obrazlaze se da iako ja imam valjani kupoprodajni ugovor i da iako ja imam i valjani kupoprodajni ugovo kojim je moj prodavatelj to kupio 1998 godine da to nije dovoljan dokaz vlasnistva jer je potreban racun od proizvodaca iz 1982 godine.

Predao sam zalbu na rjesenje i receno mi je da ce zalba biti odbijena i da se zalim tuzbenom sudu.

Po meni kupio sam pokretnu stvar (jer u sloveniji ta brodica nije registrirana i nemora biti), i nije mi jasno po kojim vlasnickim odnosima mi se upis odbija.

Molio bi za pomoc i unaprijed zahvaljujem.

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

Molio Vas, kojim pravnim putem da najbrze dokazem vlasnistvo brodice? Tj. ako pokrenem Upravni spor on ce trajati par godina. Da li mogu pokrenuti neku parnicu npr. protiv prijatelja (npr. da sam mu posudio a on mi sada ne vraca jer kaze da je on vlasnik) i da se u njoj dokaze moje vlasnistvo ? Naime u Luckoj kapetaniji mi je receno ako donesem sudsku odluku da sam ja vlasnik da ce dozvoliti upis.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija