Jump to content

Pravo na kuću u kojoj živim pet godina


dara068

Preporučene objave

Poštovana,

hvala puno na odgovoru. Moji su roditelji poprilični sadisti, ali to nije tema. Zanima me za što bi mogli dobiti povrat novca. Naime, suprug i ja smo dali kaparu za kuhinju, ne znajući da će moji roditelji početi prijetiti izbacivanjem. Ja pretpostavljam da to ne spada u nužni trošak i da za kuhinju koja treba doći ne bi mogli zakonskim putem dobiti povrat. Da li je tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Vi kao punoljetna osoba imate jedino mogućnost da se odselite i živite kako hoćete . Razlog neslaganja ne mora biti nečiji sadizam ,već bi se to moglo reći da je u pitanju sukob generacija .

Roditelji su stvorili svoj životni prostor ,pokušajte to učiniti i Vi za sebe .U svim razvijenim zemljama djeca se odvajaju od roditelja vrlo rano i osamostaljuju se .

Najteže je biti blizu nekog koga ne trpite.

Tu kuhinju koju ste naručili uzmite ju sa sobom i stvar je riješena .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno da ne mora biti sadizam razlog neslaganja, ali u ovom slučaju jeste. Moji roditelji žive u Srbiji gdje imaju svoj stan, a moja mama je iz Hrvatske i ja sam doselila u kuću koju je moja mama nasljedila od svoje i tu pet godina stvaram svoj životni prostor. Kad je moja mama otišla u penziju počela je prijetiti izbacivanjem, iako joj ja nikako nisam osporavala dolazak i boravak, već sam samo htjela da se oko dolazaka dogovaramo. Njoj to ne paše, već želi da kad ona dođe sve prilagodimo njoj i da dođe kad i na koliko njoj paše, bez dogovora sa mnom. Jasno da zakonski na to ima pravo. Znam da se u takozvanim razvijenim zemljama djeca odvajaju, zato sam i ja potegla 1000 km i došla ovdje, da se odvojim - nisam imala druge mogućnosti, bar mi se tako tada činilo. U podstanarstvo je kuhinju jako teško ponijeti, jer su uglavnom stanovi namješteni, a sem toga trenutno živimo od suprugove plaće pa bih radije taj novac za kuhinju iskoristila za plaćanje stanarine. Ovo sve nema veze s pravom, ali niste ni vi dali isključivo pravni savjet. Hvala na trudu, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Matrix 76, između ostalog dobila sam i pravni savjet :) i to smatram plusom, ne minusom. Mene zanima, ako obnovimo kuhinju, što je lako dokazivo, fotografirali bi stanje sada i stanje nakon, da li se konkretno za kuhinju može dobiti povrat, također i za klima uređaj? Ovo pitam jer su to stvari koje čovjek može ponijeti sa sobom, ali što ako nemam kamo s tim stvarima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, za kuhinju i slično, ne bismo mogli dobiti povrat iako je to uloženo u dogovoru s njima, jer je dogovor bio da uredimo kuću kako nama odgovara? Naravno, to je usmeni dogovor od koga pretpostavljam nemam ništa pravno gledano i to jest samo naš problem. Ta kuhinja je rađena po mjeri, u drugoj kući bi vjerojatno bila beskorisna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija