joan75 objavljeno: 17. travanj 2013. objavljeno: 17. travanj 2013. Pozdrav Stvarno nisam znala kako da nazovem ovu temu, sad ću pojasniti o čemu se radi. Nedavno sam tek išla izvaditi vlasnički list za stan koji je kupljen prije 15 godina (zbog potreba etažiranja), nisam ni znala da to nije učinjeno pri kupnji stana. U gruntovnici mi je rečeno da bivši vlasnik stana ima hipoteku koja još uvijek glasi na moj stan. Imam kupoprodajni ugovor u kojem ništa ne piše o toj hipoteci, tako da o tome nisam ništa znala. On zasad uredno otplaćuje tu hipoteku svaki mjesec, ali u slučaju da se nešto desi i on prestane otplaćivati hipoteku, rečeno mi je da bi ovrha došla na moj stan. Naravno da želim da bivši vlasnik stana prebaci tu hipoteku na neku drugu (svoju) nekretninu. Može li mi netko savjetovati što mi je činiti? Mogu li se nekako pravno zaštititi, ukoliko on ne poduzme ništa kako bi prebacio tu hipoteku na neku drugu nekretninu? Hvala unaprijed Citiraj
Matrix odgovoreno: 17. travanj 2013. odgovoreno: 17. travanj 2013. Hipoteka je bila vidljiva kad ste kupovali stan,samim tim ste prihvatili teret nekretnine. Citiraj
ude odgovoreno: 17. travanj 2013. odgovoreno: 17. travanj 2013. Poštovana! U zemljišnim knjigama provjerite o kojem se iznosu radi , na koji rok ,koliko je do sada otplaćeno . Hipoteka se briše Kada vjerovnik izda dužniku potvrdu da je dug u potpunosti podmiren . Vjerovnik je sigurno neka banka.Kredit se mora redovito otplaćivati je inače banka može raskinuti ugovor sve rate učiniti dospjelim , tražiti podmirenje duga dobrovoljno , a ako nema izgleda da će dobrovoljno namiriti svoja potražiuvanja tada slijedi ovrha i to najčešće prodajom objekta na dražbi . Vi ste vlasnik stana opterećenog izvjesnim dugom o kojemu morate voditi raćuna . . Nepoznavanje propisa ne ispričava . Pozdrav! Citiraj
joan75 odgovoreno: 18. travanj 2013. Autor odgovoreno: 18. travanj 2013. Nepoznavanje propisa ne ispričava . Ma nisam ni mislila da ispričava, samo sam pojašnjavala situaciju. Dakle, nemam nikakvih mogućnosti da se sada zaštitim od toga, tako je kako je. Hvala na odgovorima. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.