Jump to content

Troškovi pokretanja upravnog spora?


monstrum

Preporučene objave

Dobila sljedeći odgovor:

"u neprocijenjivim stvarima 2500 kn+pdv, a u procjenjivim prema tarifi od 2500-5000 kn cijena je 500 kn+pdv,5000-10000 kn cijena 750 kn+pdv,10000-100000 kn je 1000 kn +pdv,od 100000-250000 kn je 2500 kn +pdv, od 250000-500000 kn je 5000 kn+pdv".

E sad me zanima sljedeće..može li takvih troškova biti stranka oslobođena ako ishoduje potvrdu Porezne uprave da nema primanja i imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oslobođenje od plaćanja pristojbe u upravnom sporu obuhvaća i podneske podnesene prije prijedloga za oslobođenje od plaćanja pristojbe , ako je prijedlog podnesen prije isteka roka određenog za plaćanje pristojbe .

Stranka je dužna uz prijedlog za oslobođenje od plaćanja pristojbe podnijeti i potvrdu o imovnom stanju koju izdaje Porezna uprava Ministarstva financija..

Sud će osloboditi od plaćanja sudskih pristojbi stranku koja prema svom općem imovnom stanju ne može podmiriti sudsku pristojbu bez štetnih posljedica za nužno uzdržavanje sebe i svoje obitelji.

Stranka je dužna uz prijedlog za oslobođenje od plaćanja pristojbe priložiti potvrdu o imovnom stanju iz članka,te dati izjavu na sudski zapisnik o svom imovnom stanju i imovnom stanju svoga supružnika.

Pri donošenju odluke o oslobođenju od plaćanja pristojbe sud će ocijeniti sve okolnosti, a osobito vrijednost predmeta spora, broj osoba koje stranka uzdržava i prihode koje imaju stranka i članovi njezine obitelji..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija