Crveni zmaj objavljeno: 21. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2013. Molim pomoć.... pismeno mi je uručeno upozorenje na kršenje radne obveze...kako u dopisu stoji: ....uvidom u radnu evidenciju uočeno je da bez znanja nadređene osobe gotovo svakodnevno dva sata ranije odlazim sa posla..." u slučaju da se nastavi kršenje radne obveze, slijedi prekid ugovora o radu... moj slučaj je slijedeći.....sedam godina radim u jednoj privatnoj firmi gdje je opis posla takav da radim ujutro, popodne, navečer (novinar sam).. u ugovoru o radu stoji mi da mi je radno vrijeme 40 sati tjedno...a to isto piše mi i u Pravilniku o radu.... naravno, da za popodnevni, večernji rad, kao o rad vikendom....nisam bio plaćen, odnosno nisu mi se plaćali prekovremeni sati, kao ni rad nedjeljom....i tih sedam godina nisam ništa ni pitala ni tražila.... prošle godine krenuo sam na izvanredni studij i zbog rasporeda morao sam "ranije" kretati s posla kako bi stigo na predavanja..... napisao sam zamolbu svom poslodavcu da me se "ranije" pusti na što sam dobio, nažalost samo, usmenu suglasnost....jer on je inzistirao na zamolbi samo zbog sebe i u slučaju da dođe inspekcija...a ova zamolba samo povlači za sobom pitanje da je poslodavac znao moje razloge ranijih odlaska i da studiram... nakon što mi je uručena opomena...preko svojih kanala saznao sa da se evidencija o radnom vremenu vodi, ali samo od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati....gdje si sad postavljam pitanje, a što je sa onime kad se radi nakon 16 sati, noću, vikendom, blagdanom gdje to nigdje nije prikazano... Postavljam pitanje: ne trebam li ja kao radnik potpisat tu evidenciju o radnom vremenu i ima li moj poslodavac temelje da mi da otkaz, ako ti sati koje sam izostao s posla (naravno, napravivši prije sve što se od mene očekivalo taj dan) tak i tak nadoknađujem drugih dana radeći duže, a opet to nije evidentirano...i kako da se postavim prema toj opomeni i poslodavcu.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.