Jump to content

firma i rastava braka

dragonn

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas da mi pomognete u sljedećem. U braku sam osam godina proživljavala verbalno nasilje koje je nedavno kulminiralo i fizičkim nasiljem. Pripremam rastavu i odlazak (imam troje malodobne djece od kojih treće još nije napunilo godinu dana). Budući stanujem u zajedničkom kućanstvu sa suprugom i njegovima nije izvedivo u hipu napustiti tu zajednicu. Suprug je nasilnik i smatram da bi moje naglo seljenje rezultiralo ponovnim njegovim nasiljem ili otimanjem djece.

Međutim, najveća omča oko vrata mi je doo osnovano 2006. u vrijeme dok smo nazovisuprug i ja mislili zajednički raditi posao, da ne radimo veće troškove. Njemu je trebalo prebaciti poslovanje kafića i restorana s blokiranog obrta. Ja glupača pristala :glavomozid:, a od zajedničkih projekata naravno nije bilo ništa. U firmi su pod dugotrajnu imovinu knjižene dvije nekretnine (zemljište i poslovni prostor koji je sad iznajmljen), što je kupljeno u vrijeme braka. Obje nekretnine su pod bančinim zalogom radi kredita, koji opet glasi na mene kao fizičku osobu (suprug je formalni sudužnik i potpisao je i ovršnu izjavu i zadužnicu i solemnizirani ugovor, jer naravno nije kreditno sposoban). :glavomozid:

Mogu li nekretnine prenijeti na djecu darovnim ugovorom a da izbjegnem plaćanje poreza?

Firme bih se riješila, međutim nazovisuprug za kojeg procjenjujem da će mi u svakom trenutku od mog odlaska nastojati zagorčati žviot na svaki mogući način je vrlo vjerojatno spreman prenijeti poslovanje na firmu treće osobe a meni ostaviti zapravo njegove dugove prema vjerovnicima.

Također, zanima me kako sud tretira ugovore koje je on potpisivao s dobavljačima bez moga znanja, iako sam ja za to jedini ovlaštenik. Naime, dobila sam informaciju da se ugovor pečatiran pečatom firme tretira kao pravno valjani ugovor iako ga nije potpisao ovlaštenik. Ima li pečat doista pravnu snagu u odnosu na potpis?

Također, zanima me kako se firma tretira u procesu podjele bračne stečevine (ako do tog procesa ostanem među živućima).

Unaprijed zahvalna na odgovoru,

please, help :moli:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija