ergosumm objavljeno: 23. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 23. travanj 2013. Poštovani, Nakon smrti moje majke prije 17 godina sud je podjelio nekretninu (stan) između mojega brata i mene, tako da smo postali suvlasnici u 1/2 iste. Tijekom proteklih godina moj brat je živio odvojeno od supruge i sina, u spomenutoj nekretnini, ali nisam ga dirala, dok su žena i sin su živjeli i bili prijavljeni na drugoj adresi izvan Zagreba, nisu živjeli u istom kućanstvu. Brat je tragično preminuo ( suicid ), a ja sam se o njemu brinula do posljednjeg trenutka ( bolnica, lječenje, spašavanje posla, novac ), dok supruga i sin nisu htjeli niti čuti za njega. Stan je nakon smrti zapečaćen od strane policije, rečeno mi je da je takvo pravilo, da li su imali na to pravo ? Naravno, nakon smrti koja je dobrim dijelom i uzrokovana odvojenim životom od supruge i sina, isti su momentalno postavili pitanje njihovoga prava nasljedstva te preuzeli sređivanje papirologije pokojnog. Pošto je ostavinska rasprava u domeni javnog bilježnika, da li bi trebala biti pozvana na ostavinsku raspravu kao zainteresirana strana obzirom na suvlasništvo nekretnine, pošto suprotna strana tvrdi da ja neću sigurno biti pozvana. Koje su mogućnosti osporavanja njihovog prava nasljeđivanja obzirom na nebrigu koju su pokazali tijekom života moga brata. LP Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 23. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2013. Postovana, supruga i sin vaseg pokojnog brata su zakoniti nasljednici prvog nasljednog reda,sto vi niste. Da li su dostojni nasljedjivanja ili ne,stvar je koja bi se u postupku dokazivala,ali sam misljenja da bi se njihovo zakonito nasljedjivanje tesko osporilo. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ergosumm odgovoreno: 24. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2013. zahvaljujem, LP Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.