Jump to content

POMOĆ GEODETA I PRAVNIKA

anonimno

Preporučene objave

Kupili smo 88.g. u Dalmaciji dio čest.zemlje u iznosu od 500 m2, kako stoji u mom ugovoru.

89.g. drugi dio kupuje moj sadašnji suvlasnik .Predkupoprodajni ugovor mog susjeda-suvlasnika glasi:

kupuje ostatak iza kupovine ...moje ime i prezime ....te cca 900 m2. Kupoprodajni ugovor glasi na 2/3.

Cijela čestica ima 1600 m2.

E sad problem:

Moj susjed i suvlasnik izvodi geometra bez mog saznanja, sami vrše mjerenja i pokazivanja međa:

Rezultat u prijavnom listu se predlaže dioba na način da ja imam 480m2, s time da oko 50m2 narečene čestice XX nije u mom posjedu, a ja držim tuđih 50m2.

Zatim geodeta u prijavnom listu navodi..citiram:

1. za mene......480 m2 pašnjak

2. za susjeda: 700 m 2 gradilište

za susjeda 400 m2 pašnjak

za susjeda 126m2 pašnjak /jer je u tuđem posjedu/

Na dnu je zbir 1600 m2, na poleđini piše da se uzela u diobu i gradina-ruševina u iznosu od 58m2, koja je bila nacrtana na srdini čestice xx koje smo mi suvlasnici a imala je čest.zgrade.

Prvo zašto ako ja nisam suvlasnik u ruševini ,jer nije narečeno u ugovoru da to kupujem, već samo u ugovoru suvlasnika.

Kako da zbir kvadrata ne odgovara veličini čestice od 1600 m, da li ću moći uopće dokazati i kakav je postupak za ispuštenih 50 m2 i ovih 50 koji su tuđi a ja ih posjedujem da je riječ o zamjeni, i na koji način da me suvlasnik obešteti za 20m2 koje je uzeo od mene i da li imam pravo to tražiti, npr.kupoprodajnim ugovorom ili sl. da mi vrati te kvadrate.

Da li ću imati veće troškove zbog toga prije izrade prijavnog lista za sebe jer sam zatražila lokacijsku, a suvlasnik ju je već dobio.

Kako da postupim. Hvala na savjetu.

Dijeli na drugim stranicama

Molim odgovor.

Kako ako je u katastru bilo do sad knjiženo na čestici xx 1600 mn2, sada razdvajanjem čestica u u zbiru se navodi ista cifra ali kad bi se zbrajala kvadrtaura svake zbir je znatno veći.

Da li ću ja zato nadrapat, odnosno dal ću moći dokazati posjed i da li ću moći poslje ishođenja lokacijske prijavni list ishodovati na 500 m2 ili će to biti manje i na koji način kupnjom, tužbom i sl.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

• 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija