nikolina23 objavljeno: 27. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2013. 17.siječnja napustila sam supruga s dvoje jako male djece mladih od dvije godine. 5. veljace predala sam sporazumni zahtijev za rastavu, koji je on samo potpisao a ja platila pristojbu jer je na pocetku izgledalo da ce djecu uzdrzavati i da smo se vise manje sve dogovorili. medutim u meduvremenu se gospodin predomislio, te je u zadnja tri mjeseca dao 1300 kuna (pocetkom travnja) i to jedva, s tim da sam mu ja u potpunosti omogucila kontakt s djecom, starije dijete je bilo i na vikendima kod njega, i kupio joj je i poneki dar (do 500 kn vrijednosti sve skupa). vec smo bili u centru na posredovanju i oni se u pitanje novaca nisu htjeli mjesati. danas sam dobila rijesenje sa centra, odnosno misljenje i trebam ga predati na sud. on navodno nema nikakva primanja (odnosno tesko bi dokazala da ima) a ja sam nezaposlena i na porodiljnom, odnosno roditelji mi financijski pomazu. sto da radim - da nastavim sa sporazumnim (prvo rociste smo cekali dva mjeseca) ili kakve su mi mogucnosti podizanja tuzbe za neuzdrzavanje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 28. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. Da li postoji sudska odluka u pogledu povjeravanja djece i uzdržavanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikolina23 odgovoreno: 28. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. Da li postoji sudska odluka u pogledu povjeravanja djece i uzdržavanja? da, pocetkom ozujka na prvom rocistu donesena je odluka da su djeca za vrijeme trajanja procesa kod mene, te da ih otac vida prema dogovoru, ni tad nitko nije spominjao uzdrzavanje (kao sto su se i u centru od toga ogradili), a nisam ni ja s obzirom da je tad bivsi suprug pokazivao volju da to i ucini. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 29. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2013. "Viđanje po dogovoru" je uglavnom nekorisna odluka koja uglavnom ničemu konkretnom ne služi, osim kao naputak roditeljima da bi se trebali dogovarati (kad dođe do problema, najdulji je put njegovog rješavanja). Dobrodošla bi privremena mjera radi uzdržavanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikolina23 odgovoreno: 29. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2013. "Viđanje po dogovoru" je uglavnom nekorisna odluka koja uglavnom ničemu konkretnom ne služi, osim kao naputak roditeljima da bi se trebali dogovarati (kad dođe do problema, najdulji je put njegovog rješavanja). Dobrodošla bi privremena mjera radi uzdržavanja. cini mi se da imam posla s mladom sutkinjom koja bas i ne zna sto radi tocno. nemam ja nista protiv da ih vida, ja to maksimalno omogucavam i poticem uz telefonske razgovore (zivimo u dva grada), medutim, sto konkretno mogu poduzeti po pitanju uzdrzavanja buduci da nista nije dosudeno - da se obratim centru ili sudu po tom pitanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gringo odgovoreno: 30. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2013. Zatražit ćete od suda hitno donošenje privremene mjere u pogledu uzdržavanja. To što je sutkinja mlada nije nikakav razlog da postupak ne vodi na način da u fokusu ima dijete i njegova prava i da bezrazložno ne odugovlači sa postupkom. Ako imate primjedbe na rad raspravne sutkinje, prava adresa kojoj se trebate obratiti je Ministarstvo pravosuđa koje je nadležno samo za vrijeme trajanja postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikolina23 odgovoreno: 30. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2013. Zatražit ćete od suda hitno donošenje privremene mjere u pogledu uzdržavanja. To što je sutkinja mlada nije nikakav razlog da postupak ne vodi na način da u fokusu ima dijete i njegova prava i da bezrazložno ne odugovlači sa postupkom.Ako imate primjedbe na rad raspravne sutkinje, prava adresa kojoj se trebate obratiti je Ministarstvo pravosuđa koje je nadležno samo za vrijeme trajanja postupka. puno hvala na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.