afrodita2 objavljeno: 27. travanj 2013. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2013. vecer.. zanima me da li kupac koji ulazi u suvlasnistvo sa ostalim suvlasnicima ---radi se o 1/4 parcele (poljop.zemljista) --- placa porez na cijelu parcelu i objekte preostalih suvlasnika ili samo za taj dio koji je kupio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 27. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2013. Samo na dio za koji ste sklopili kupoprodaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
afrodita2 odgovoreno: 28. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. ok..fala...meni jedan covjek kaze da moram platit na sve to...mozete mi dati link gdje opise taj zakon...trazio sam u NN al nemogu nac...fala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 28. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. ok..fala...meni jedan covjek kaze da moram platit na sve to...mozete mi dati link gdje opise taj zakon...trazio sam u NN al nemogu nac...fala unaprijed covjek ima pravo na svoje misljenje,zar ne. . Clanak 6. (Zakona o porezu na promet nekretnina) (1)... (2)... (3) Ako se stječe idealni dio nekretnine, obveznik poreza na promet nekretnina je svaki stjecatelj posebno. . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
afrodita2 odgovoreno: 28. travanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. hah..naravno da ima e sad ovo sta si napisao znaci..khm... ak sam skontao... da svi suvlasnici placaju porez? ili jedan (npr. prodavatelj) umjesto svih njih... a j... te...to je onda na cjelu parcelu... vise ce izac porez nego sta vrijedi kupljeni dio.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 28. travanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2013. Pobogu ne, placate porez samo na ono sto ste kupili. U ugovoru o kupoprodaji ce biti navedeno sta kupujete i cijena,placate 5% od cijene,naravno da morate navesti realnu cijenu jer ce u protivnom se utvrditi trzisna cijena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.