Jump to content

Rastava braka, alkohol i krađa

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

molila bi za pomoć...imamo doma jednu situacija koja je iz dana u dan sve gora i gora i jednostavno neznamo da li si ikako možemo pomoći.

Naime otac (biološki jer tata mi nikada nije bio) je alkoholičar i sve što radi je pije i puši. Kada je pijani ne radi neke prevelike probleme, ne tuče nas...samo se svađa...nije problem samo u alkoholu i cigararetama, problem je i u novcu. Ne radi, više niti ne dobiva novce sa burze, za penziju nema uvjete...ja i mama imamo otvoreni zajednički obrt i povrh toga radimo i jedna i druga u nekom drugom poduzeću tako da u obrtu nismo danonoćno...on nama krade, dođe, proda nešto, ne upiše...krade nam doma iz novčanika...iako skrivamo novce svaki dan na drugo mjesto, on traži dok ne nađe...i kad mu se obratim da kaj to radi, neee, on to ne radi, on je jadnik, mi njega maltretiramo...nismo glupe, znamo kolko puta dnevno je u birtiji i kolko doma pije, odkud mu lova kada nema prihoda??? Ne mi lažemo, mi smo svi protiv njega...za lječenje ne želi ni čuti...

Živimo u kući koja glasi pola na mamu pola na njega. Prošle godine nam je u 11 mjesecu došla ovrha na 30.000 kn na kuću jer je on nabio dugove, prihoda nema pa ovrha ide na nekretninu...naravno da smo mama, ja i brat trebali to platiti...njega to nije pretjerano diralo kad smo mu rekli da ćemo letjeti i kuće...tjedan dana nakon toga došla je ovrha na 1.300 kn što smo opet mi platiti jer ono što on nama ukrade to zapi i zapuši...od 2008 je neaposleni, i prije toga nije davao ništa novaca, niti za režije niti a hranu...

Nakon bakine smrti nasljedio je stan koji sada glasi na njega...

Pitanje:

1.Kod rastave da li mama ima pravo dobiti kuću pošto on u nju nije stavio niti lipe već godinama i živi na našoj grbači?

2.Ako je moguće da kod rastave mama dobi kuću, on ode u taj stan, da li smo ga ja i brat dužni uzdržavati ako on nema prihoda??? Neki izvori to tvrde...zar uistinu je to tako? Ja bi trebala uzdržavati čovjeka koji mi je oduzeo djetinjstvo i koji se nikad, ali nikad nije brinuo za nas? Ja znam da on nema prihoda, ali to nisam ja kriva. On je velika ljenčina, da je htio našao bi posao, da se malo sredio.

3.Ako se može mama razvesti i sve bude divno i krasno, konačno ćemo moći živjeti u miru, bez svakodnevnih svađa oko alkohola, laganja i novaca...što ako on i dalje bude dolazio u naš obrt i krao jer vjerujem da hoće...možemo li to ikako riješiti a da u obrtu nemamo problema, da nebude ispada pred kupcima?

Ako me ikako možete savjetovati bila bi Vam jako zahvalna.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija