jole46 objavljeno: 8. svibanj 2013. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2013. U nasoj firmi djeluju tri sindikata. Prekosutra bi trebali potpisati kolektivni ugovor ali jedan sindikat ne zeli potpisati. Ako dva sindikata potpisu a jedan ne dali kolektivni stupa na snagu? Drugo pitanje,spadam u grupu zasticenih sindikalnih povjerenika i zanimaju me moja prava u sljedecoj situaciji. Poslodavac zeli izdvojiti dio radnika u novu tvrtku i ponuditi im nove ugovore o radu sa manjom placom. Smije li i meni smanjiti placu? Radnici koji bi dobili takve ugovore,imali bi pravo i na obestecenje za razdoblje od godine dana. Sto bi u tom slucaju bilo samnom? Meni mandat u sindikatu traje jos dvije godine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jole46 odgovoreno: 9. svibanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2013. Mozda ce ovako biti jasnije. Spadam u grupu zasticenih sindikalnih povjerenika i zanimaju me moja prava u sljedecoj situaciji. Poslodavac zeli izdvojiti dio radnika u novu tvrtku i ponuditi im nove ugovore o radu sa manjom placom. Smije li i meni smanjiti placu? Radnici koji bi dobili takve ugovore,imali bi pravo i na obestecenje za razdoblje od godine dana. Sto bi u tom slucaju bilo samnom? Meni mandat u sindikatu traje jos dvije godine. Ovo je stavka iz kolektivnog ugovora: Poslodavac je dužan osigurati sindikalnom povjereniku uvjete za nesmetano obavljanje dužnosti i ne smije mu, za vrijeme obnašanja dužnosti i 6 mjeseci nakon prestanka obnašanja dužnosti bez prethodne suglasnosti Sindikata čiji je član otkazati ugovor o radu ili ga na neki drugi način dovoditi u nepovoljniji položaj. (3) Stranke potpisnice utvrđuju da broj povjerenika koji uživaju zaštitu iz prethodnog stavka može biti najviše do 3,0 % članova pojedinog sindikata Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.