ulla123 objavljeno: 8. svibanj 2013. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2013. Poštovani, molim Vas za pomoć: 20 godina prijavljena sam u privatnoj firmi na SSS minimalac, ali zadnjih 5 godina plaća mi je isplaćivana svo to vrijeme više od iznosa iz ugovora o radu (neto 5.100 kn o svemu tome imam i evidenciju na isplatnim listama), Zadnja 2 mjeseca plaća mi je isplaćena u iznosu iz ugovora, bez prethodne obavijesti. Na moj upit o čemu je riječ, odgovor je bio da se poštuju stavke iz ugovora o radu. U međuvremenu sam dobila informaciju koju želim s pravne strane provjeriti: ako se dulje vrijeme isplaćuje plaća izvan dogovorenih ugovornih stavaka, tretira li se kao da je u međuvremenu došlo do promjena u ugovoru o radu, budući da ni jedna strana (poslodavac-posloprimac) nije reagirao. Da li je to točno i da li imam ikakve pravne osnove tražiti da se isplata plaće vrati na iznos koji je bio zadnjih godina. Zahvaljujem na odgovor, lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.