SWAROVSKI objavljeno: 15. svibanj 2013. Dijeli objavljeno: 15. svibanj 2013. Poštovani, molim vas da mi pomognete oko ugovora o darovanju. Stric mi želi darovati neko zemljište (obična livada) i ja sam u NN kupila Ugovor o darovanju, međutim, na njemu imam predviđeno mjesto za upisati najviše dvije čestice, a ja ih imam 15-ak.Vezano uz to imam par konkretnih pitanja:1.Kako sve te čestice ubaciti u taj već kupljeni ugovor? Da li je moguće da ga pretipkam na komp i samo ostavim više mjesta da mi stanu sve čestice?2. Kome mi taj ugovor nosimo? Samo javnom bilježniku ili i na Poreznu upravu? 3. Kakva je dalje procedura odnosno kako teče cijeli taj postupak? Puno puno vam hvala jer sam totalno izgubljena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Domba-law odgovoreno: 15. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2013. To je samo koncept ugovora, moguće je upisati neograničeni broj čestica . Najbolje bi bilo cijeli taj ugovor prepisati na prazan papir ( može i na komp ) i ubaciti sve čestice. Taj ugovor odnosi se javnom bilježniku, poreznoj i u gruntovnicu. Prvo se ovjerava potpis darivatelja kod javnog bilježnika. Kod javnog bilježnika saznati će te što dalje. Može i on direktno preko sebe to poslati poreznoj i u gruntovnicu ili će te to napraviti Vi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SWAROVSKI odgovoreno: 15. svibanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2013. Ne znam kako bih vam se zahvalila, riješili ste me muka, o tome razmišljam već danima, nisam znala odakle krenuti. Puno puno hvala, sada mogu na spavanje. Lijepi pozdrav!:smijeh3: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanhorvat odgovoreno: 15. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2013. Krivo. J.B.šalje u poreznu po službenoj dužnosti a daroprimatel je dužan u roku od 30 dana prijaviti porez. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SWAROVSKI odgovoreno: 16. svibanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2013. Hvala puno, a vezano uz porez zanima me još samo da li ja kao obdarenik porez prijavljujem u Poreznoj upravi Katastarske općine gdje se čestice nalaze ili postoji nešto drugo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.