otrovnavockaxxx objavljeno: 16. svibanj 2013. objavljeno: 16. svibanj 2013. U obiteljskom zakonu članak 210. stavak (1) piše "Roditelji su duzni uzdržavati punoljetno dijete koje se skoluje u srednjoj školi odnosno pohađa sveucilišni odnosno strucni studij u skladu sa posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze." Može li mi itko reci što znači redovito i uredno ispunjavanje obveza? Unaprijed hvala Citiraj
newbie odgovoreno: 16. svibanj 2013. odgovoreno: 16. svibanj 2013. Ono što škola/fakultet može takvim potvrditi. Citiraj
Dorian71 odgovoreno: 23. siječanj 2014. odgovoreno: 23. siječanj 2014. Mislim da bi trebalo iščitati sve članke u svezi toga... Piše, između ostalog, ukoliko dijete izgubi jednu godinu, u srednjoj školi, uz opravdane razloge (bolest koja onemogućuje redovito obavljanje školskih obveza, trudnoća, isl.), obveza uzdržavanja ostaje. Ukoliko se radi o gubitku jedne ili dviju školskih godina, bez opravdanih razloga, mislim da se može prekinuti uzdržavanje, zbog neredovitosti ispunjavanja obveza, sudskim putem, naravno. Citiraj
newbie odgovoreno: 27. siječanj 2014. odgovoreno: 27. siječanj 2014. Niste dobro razumjeli... Učenik srednje škole je redoviti učenik i nakon što padne 2 godine, bez obzira na razlog, a to je određeno posebnim propisima vezanim uz školstvo. Ali, odredbe koje govore o tzv. mirovanju statusa a prenesene su iz dotada uvriježenih odredbi statuta visokoškolskih ustanova, razdoblje pod određenim okolnostima (bolest, trudnoća sl.) smatra se da su i za to vrijeme obveze izvršavane. Ovo, naravno, ne podrazumjeva gripu ili operaciju zuba, jer to ne bi ni fakultet priznao kao opravdanje za mirovanje godinu dana ili semestra. Citiraj
Dorian71 odgovoreno: 29. siječanj 2014. odgovoreno: 29. siječanj 2014. Mislim da se nisam dobro izrazio- da, ima status redovitog učenika,ali se od punoljetnosti djeteta, ista može uplaćivati na djetetov račun (odlukom Suda), dok se god redovito školuje. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.