Jump to content

Prirez, promjena prebivalista i povrat poreza

alh

Preporučene objave

Pozdrav,

Upravo sam primio rjesenje Porezne uprave o povratu poreza na dohodak. U njemu stoji da su mi zaracunali godisnju stopu prireza na porez od 6%. Zvao sam ih i receno mi je da s obzirom da sam se preselio iz Zagreba tijekom svibnja 2012. da su mi zaracunali zagrebacki prirez za tu trecinu, a ostatak po novom prebivalistu gdje prirez nije utvrdjen, sto matematicki daje 18%/3 = 6%.

S obzirom da se porez na dohodak utvrdjuje na godisnjoj razini, i s obzirom da po Opcem poreznom zakonu se prebivaliste utvrdjuje tamo gdje je prijavljeno vise od 183 dana u godini, logicno mi je da mi se na razini cijele godine prirez odredi 0% i napravi njegov povrat.

Od nekih ljudi sam cuo da su iz tog razloga prijasnjih godina i dobivali povrat ili im je zaracunat prirez naknadno. S druge strane, znam da se osobni odbitak na podrucju od posebne drzavne skrbi uvecava na mjesecnoj razini i formular iz NN je prilagodjen tome (ali za prirez ne).

Na poreznoj nisam nasao misljenje za ovu situaciju, pa me zanima imam li osnova za zalbu?

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija