Jump to content

županijski sud

anonimno

Preporučene objave

1.Stranka sam u postupku (nekretnine), dobio sam prvostupanju presudu suprotna strana se žalila, pa me, ak neko ima iskustva, zanima koliko se čeka na riješenje županijskog suda red veličin (3mj, 6mj, 12 mj.. Šibenski županijski sud)

2.U presudi stoji da mi je suprotna strana dužna isplatiti ndređen iznos(sudki troškovi...) kako se to u naravi naplaćuje, ovrho???

3.Dal je ta ovrha kao još jedna tužba, kolko to traje, na kojem sudu se ona provodi(mjesto stanovanja tuženog, mjesto gdje je nekretnina)

Hvala unaprijed

Nestrpljivi

Dijeli na drugim stranicama

1. možeš čekati između godinu i 4 godine, po mojim iskustvima.

2. troškove postupka možeš naplatiti tek kad oni postanu pravomoćno potvrđeni, što znači ako župan. sud odbije žalbu suprotne strane kao neosnovanu. Do tada ne možeš naplatiti ništa.

3. podnosi se prijedlog za ovrhu na temelju ovršne isprave (kad presuda bude pravomoćna!), najbolje na plaću ovršenika ako je zaposlen (može mu se skidati do 1/3 plaće svaki mjesec), a koliko će to trajati to ne možeš predvidjeti, jer ovršenik ima pravo žalbe na rj. o ovrsi, pa ga sud može uputiti u parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom, pa ...

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija