Jump to content

Pitanje u vezi uvjetne i novčane kazne

ivan9999

Preporučene objave

Juče sam dobio presudu u kojoj stoji da sam dobia 2 god uvjetne te sukladno čl. 132. st 2. zkpdužni su mlađi punoljetnici solidarno nadoknaditi imovinsko pravni zahtjev oštećenom.

Sada mene zanima šta to unači do kada se to treba platiti, šta znači ovo solidarno nadoknaditi i da li je pametno žaliti se jer je isnos odštete pretjeran, jer ja shvaćam da sam pogriješia želim to platiti ali iznos odšete je pretjeran...unaprijed hvala na odgovorima....

Dijeli na drugim stranicama

Pa prije svega, presuda ti još nije pravomoćna. Kada postane pravomoćna, i ako ostane takva (osuđujuća), onda ćeš biti dužan naknaditi štetu. Što se roka tiče, to bi ti moralo pisati u presudi. Solidarno - znači da svaki od, očito više vas (okrivljenika), odgovara za cijelu štetu oštećeniku. To je određeno iz razloga da se oštećeniku olakša naplata, dakle da ne mora da od svakog od vas traži dio koji otpada na njega (na svakog od vas otpada jednak dio štete), nego može da od jednog od vas naplati sve, a onda se vi ostali s tim "srećkovićem" lijepo dogovorite dalje kako i kada ćete vi njemu vratiti vaš dio. Kaj se tiče žalbe, to sam odluči, ne možemo ti mi ovdje "naslijepo" savjetovati, a nemamo pojma o okolnostima slučaja, osim ovog kaj si napisao. Ak je državno odvjetništvo uspjelo s optužbom (a očito je), i ak su dobili sankciju koju su tražili za vas, onda se oni ni neće žaliti, a u takvoj situaciji ako ti podneseš žalbu, drugostupanjski sud ne smije izmijeniti ovu prvostupanjsku presudu na tvoju štetu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija