Jump to content

izvanredni otkaz zbog neisplate plaća i traženje otpremnine

timoty

Preporučene objave

poštovani,

molim vas da mi netko odgovori na sljedeće:

radim u kooperantskoj firmi u sklopu brodogradilišta 10 godina,u firmi nemamo sindikat.Od 3. mjeseca nisam dobio plaću jer brodogradilište prema mom poslodavcu nije isplatilo realizirani posao,samo obećavaju a od novaca ništa.

Mene interesira jer sam vidio po netu, dali ja mogu zbog neisplate plaće dati izvanredan otkaz ugovora o radu a da ne izgubim pravo na novčanu naknadu sa biroa.

Zatim, dali i u takvoj situaciji imam pravo tražiti otpremninu?

Hvala i pozdrav.

Dijeli na drugim stranicama

hej,nisam pravnik, ali mi je prijateljica bila u nekoj situaciji nedavno pa znam neke informacije. znači mislim da pravo na otpremninu imaš samo ako DOBIJEŠ otkaz, a ne ako ga daš. i pravo na traženje otpremnine traje 3 godine od dana kada si dobio otkaz. također, na burzi nemaš pravo na nikakvu potporu u slučaju izvanrednog otkaza. možeš prijaviti inspektoratu da ti ne plaćaju plaću, i možeš tužiti poslodavca za neisplaćivanje plaće. također postoji fora, ako su ti dali obračun plaća koje nisu platili i dali ti potvrdu da nisu platili, možeš s tim u finu i oni pokreću ovrhu prema toj firmi. to nekako sumnjam da su ti dali i da su uopće spremni da ti daju ;) ovo su informacije laika, tako da svakako provjeri kod nekog pravnika da budeš siguran.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija