timoty objavljeno: 24. svibanj 2013. Dijeli objavljeno: 24. svibanj 2013. poštovani, molim vas da mi netko odgovori na sljedeće: radim u kooperantskoj firmi u sklopu brodogradilišta 10 godina,u firmi nemamo sindikat.Od 3. mjeseca nisam dobio plaću jer brodogradilište prema mom poslodavcu nije isplatilo realizirani posao,samo obećavaju a od novaca ništa. Mene interesira jer sam vidio po netu, dali ja mogu zbog neisplate plaće dati izvanredan otkaz ugovora o radu a da ne izgubim pravo na novčanu naknadu sa biroa. Zatim, dali i u takvoj situaciji imam pravo tražiti otpremninu? Hvala i pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bilo_ana odgovoreno: 30. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 30. svibanj 2013. hej,nisam pravnik, ali mi je prijateljica bila u nekoj situaciji nedavno pa znam neke informacije. znači mislim da pravo na otpremninu imaš samo ako DOBIJEŠ otkaz, a ne ako ga daš. i pravo na traženje otpremnine traje 3 godine od dana kada si dobio otkaz. također, na burzi nemaš pravo na nikakvu potporu u slučaju izvanrednog otkaza. možeš prijaviti inspektoratu da ti ne plaćaju plaću, i možeš tužiti poslodavca za neisplaćivanje plaće. također postoji fora, ako su ti dali obračun plaća koje nisu platili i dali ti potvrdu da nisu platili, možeš s tim u finu i oni pokreću ovrhu prema toj firmi. to nekako sumnjam da su ti dali i da su uopće spremni da ti daju ovo su informacije laika, tako da svakako provjeri kod nekog pravnika da budeš siguran. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
timoty odgovoreno: 30. svibanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 30. svibanj 2013. hvala,već sam bio kod pravnika,u slučaju neisplate plaće točnije tri plaće mogu dati izvanredni otkaz i na birou imam pravo na novčanu naknadu,ali na otpremninu ne,platne liste liste neisplaćenih plaća imam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.