Jump to content

Predbračni ugovor


betelges

Preporučene objave

Mogu li supružnici, staviti u predbračni ugovor da će jedan drugome isplatiti 300.000 kn odštete onome bračnom partneru koji nije pokrenuo brakorazvodnu parnicu u idućih 20 godina braka, i da poslin parnica ide normalno bez obzira na to? Ovo bi bila neka odštetna klauzula za prekid braka slično ka što imaju nogometaši ako žele prijevremeno prekinit ugovor sa klubom mogu imat te klauzule. Može još u ugovor stavit šta sve partneri trebaju ispunjavat i ako sve to ispunjavaju a drugi supružnih traži rastavu aktivira se ova klauzula. Bili sve to bilo u skladu sa zakonom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi.

Počevši od činjenice da predbračni ugovor zvuči "fancy", ali kao takav ne postoji.

Željama je prikladnije otvoriti poduzeće, sklopiti ugovore o radu na određeno radno vrijeme (20g), uz odgovarajući Pravilnik o radu i Kolektivni ugovor koji definira otkazne rokove i otpremninu (iako bi i to bilo nepovoljnije od Zakona o radu, pa od toga ništa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takav ugovor je deklarativne prirode,udvrdjuje se sto od imovine buduci bracni drugovi unose u brak.Laicki gledano ulazi se u brak a vec se razmislja o razvodu.Misljenja sam da takav ugovor nebi bio potreban ako je u pitanju crkveno(katolicko) vjencanje

zbog cinjenice da supruznici daju zavjet“dok nas smrt ne rastavi“.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija