Patnik objavljeno: 26. svibanj 2013. Dijeli objavljeno: 26. svibanj 2013. Ja sam oporučni nasljednik nekretnine na temelju priznate oporuke ostavitelja koji nije imao zakonskih nasljednika. Zanima me porezna stopa na takvo nasljedstvo i tko utvrđuje vrijednost ostavine. P.S. Zanima me još instritut prve nekretnine, da li to vrijedi i u oporezivanju ako se radi o naslijeđenoj prvoj nekretnini? Zahvaljujem uz dužno poštovanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 26. svibanj 2013. Dijeli odgovoreno: 26. svibanj 2013. Porezna stopa iznosi 5 % tržišne vrijednosti naslijeđene imovine umanjene za dugove i troškove u svezi s nasljeđivanjem. Ostaviteljev bračni drug, srodnici po krvi u ravnoj liniji (potomci i predci), te njegovi usvojitelji i usvojenici ne plaćaju porez na nasljedstvo. Braća i sestre ostavitelja, njihovi potomci i njegovi zetovi i snahe neplaćaju porez ako su s njim živjeli u istom domaćinstvu u vrijeme ostaviteljeve smrti.. Rok za podnošenje prijave poreza na nasljedstvo je 30 dana od pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju.. Porezna uprava donosi rjesenje o utvrdjenom porezu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.