Jump to content

plaćeni dopust


anonimno

Preporučene objave

Radnik je predao zahtjev za plaćeni dopust(5 mj.2006)-2 dana za preseljenje. Međutim njegov zahjev je odbijen iz razloga što je preseljenje bilo pod kraj 2005. god.(organiziran je pary za useljenje),a izmjena osobnih dokumenata je izvršena u 5 mjesecu 2006.Daje izjavu da je izvršio preseljenje prije nego što je izmjenio dokumente zbog obimne procedure sređivanja dokumentacije za novosagrađeni objekat.Dali je moguće korištenje GO naknadno (5 mjeseci poslije),dali je potrebno, budući da nije nigdje definirano, dokazivati preseljenje promjenom osobnih dokumenata i dali se može, ukoliko se traži GO,dati Zahtjev za GO (kako bi se ti slobodni dani mogli stvarno i iskoristiti za selidbu), a priložiti promjenjene dokumente naknadno???

Očekujem HITAN odgovor

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bit je te odredbe Kolektivnog ugovora odnosno Pravilnika o radu kojom se radniku omogućuje korištenje recimo 2 dana za preseljenje da se oni iskoriste za potrebe preseljenja stvari i ostalog što ide uz to, uključujući i promjenu prebivališta kod nadležnog tijela, a ne da on nakon pola godine to iskoristi za posjet nekoj od plaža na jadranu.

 

Dakle, mislim da nema pravo sada na korištenja tih 2 dana za preseljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija