Jump to content

Pravo na invalidsku mirovinu

goran1111

Preporučene objave

Poštovani,

radim kao vozač-dostavljač. Imam 25 godina staža. Prije skoro godinu dana otvoreno mi je bolovanje zbog bolova u kralježnici i gubitka snage u nogama. Tijekom svih medicinskih pretraga uključujući hospitalizaciju od 3 tjedna na neurologiji dijagnosticirana mi je paraparesis spastica, šifra G82-1. Na nekim uputnicama dijagnoza upisana paraplegia spastica. Uzrok nije pronađen, odrađena u nekoliko navrata ambulantna fizikalna terapija. Slijedi mi bolnička fizikalna terapija u Biokovci, te kontrola neurologa nakon magnetne rezonance. Trenutno bez poboljšanja stanja i dojam lagane progresije. Nakon 6 mjeseci bolovanja bio sam na liječničkoj komisiji koja je donijela rješenje da ne postoji invalidnost. U razgovoru sa mnogim ljudima rečeno mi je da je praksa HZZO-a da prvo rješenje uvijek bude negativno. Zabrinut sam za situaciju koja slijedi jer u ovakvom zdravstvenom stanju nisam u mogućnosti više obavljati ovaj posao. Imam status Hrvatskog branitelja.

Molim za savjet i da me uputite u moja prava. Naime, velika je vjerojatnost, u slučaju zatvaranja bolovanja da mi slijedi otkaz.

Unaprijed zahvaljujem.

Dijeli na drugim stranicama

procijenu radne sposobnosti vrši invalidska komiosija HZMO.

produžetak bolovanja vrši komisija HZZO.

izabrana liječnica izvrši obradu za invalidsku komisiju (IK ) .

prijavu i nalaze specijalista,liječilišta i medicinske ustanove predat u nadležni HZMO za IK-u.

oni će odrediti invalidnost i radnu sposobnost. mirovina ili ograničena radna spsobnost.

razgovarraj sa liječnicom i navedeno učini što prije.

kao invalid imaš neku zaštitu. nemožeš dobiti otkaz bez velikog opravdanja (kao povredaradne dužnosti,neopravdannedolazak na posao itd.).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija