makelele objavljeno: 11. lipanj 2013. Dijeli objavljeno: 11. lipanj 2013. E ovako.Stanovnik sam Srbije.Otac mi je davno poginuo i rodbina sa njegove strane,deda,stric i tetka se sele u Hrvatsku 93 godine,to jest menjaju 2 kuce u Srbiji za isto tako 2 kuce i neku zemlju u Hrvatkoj,mesto Slatina .Deda mi umire 2004 godine.Nakon ostavinske rasprave sud nalaze da se ostavina deli na 3 dela. I po trecinu dobijamo stric,tetka i ja.NJih dvoje se dogovaraju na licu mesta i dobrovoljno se odricu stric svoje trecine jedne kuce u korist tetke ,i isto tako ona trecine druge kuce u stricevu korist.Tako da nakon toga vlasnici prve kuce smo ja u 1/3 i tetka u 2/3,a vlasnici druge kuce opet ja 1/3 i stric 2/3. Prva kuca se prodaje i ja bivam isplacen za trecinu koja me i sleduje i tetka uzima svoje 2/3 .Stric umire 2009 godine,i od tada nikako ne moze da se zavrsi ostavinska rasprava jer tetka,koja sada zivi u Nemackoj se ne odaziva,odnosno sud ne dobija izvestaj sa adrese koje poseduje da je ona primila poziv za ostavinsku. Neznam sta se tu desava.Sumnjam u svog advokata,koji zivi u Slatini da ima neke veze i da zataskava malo sve to jer kad god se cujemo on mi samo kaze da nema nista novo i da ce mi javiti.U medjuvremenu ta kuca od strica se izdaje stanarima,(slucajno sam saznao) i da pare od rente kupi ta ista tetka,preko sina koji joj zivi u Hrvatskoj.Interesuje me da li postoji nacin da se ta ostavinska rasprava zavrsi i bez pronalazenja ili ti odazivanja tetke jer ocigledno tu netko to odugovlaci jer mu tako odgovara. Interesuje me i da li se sad striceva ostavina deli podjednako tetki i meni jer isti nije imao dece niti nikog blizeg,a nije ostavio nikakav testament?Hvala unapred na objasnjenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.