Jump to content

prigovor na dopis o nezadovoljavanju formalnih uvjeta


happyday

Preporučene objave

Evo prijavila sam se na natječaj za radno mjesto zapisničarke i očekivala sam poziv na testiranje, no dobila sam dopis da ne ispunjavam sve formalne uvjete natječaja. Sporna je bila moja SSS.

A u oglasu je stajalo ovako: – srednja stručna sprema ekonomske, upravne, birotehničke ili grafičke struke, odnosno stečena srednja stručna sprema sa završenom gimnazijom ili drugom četverogodišnjom školom čiji je nastavni plan i program isti ili u pretežitom dijelu jednak nastavnom planu i programu škola u kojima se obrazuju kadrovi za propisane struke.

Naime ja nemam ni gimnaziju, ni ekonomsku školu već školu srodnu njima, znači radili smo planu i programu gore navedenih škola. Trebam savjete o tome dali da podnesem prigovor (možda je netko imao slično sikustvo), jer zaista nije u redu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

To me jaaaaako ljuti, da bih iz kože iskočila.

Završila sam srednju komercijalnu školu u trajanju od 4 god., Nakon toga VŠS pravo.

Imam radno iskustvo u struci i položen DSI.

Prošle godine je bio natječaj za radno mjesto stručnog referenta za administrativne poslove i poslove pismohrane na filozofskom fakultetu. Nisam mogla pristupiti testiranju zbog nepotpune dokumentacije! Odmah sam zvala jer jako pazim što i kako šaljem na natječaj. Naravno da nije bila dokumentacija u pitanju, već moja završena trgovačka škola, bez obzira što nakon toga imam završeno upravno pravo i što znam raditi taj posao i što imam radno iskustvo. U njihovom pravilniku o arhiviranju jasno piše da taj posao može obavljati osoba sa najmanje srednjom stručnom spremom, što meni znači da taj posao mogu obavljati i VŠS i VSS ako žele i znaju. No njihov odgovor je bio da uvjete zadovoljavaju samo sss ekonomist, upravni referent i gimnazija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Da, ako oni tako kažu onda je tako. Stvar je u tome da im je povoljnije zaposliti osobu sa SSS koja zna taj posao nego osobu koja ima VŠS ili VSS jer osoba s SSS ima manji koeficijent, a time manju plaću.

 

Jedino me zanima da li je uvjet za posao bio SSS ili i VŠS?

Jedino to mijenja stvari.

 

Kolega niste u pravu, pogotovo u dijelu - ako oni kažu onda je tako. U toliko toga su u krivu da se ponekad pitam u kojoj državi i s koliko plavih koverti su pojedinci stekli stručnu spremu.

 

Točno je da im je povoljnije zaposliti osobu koja je SSS - no ne mogu zbog toga diskriminirati osobe koje imaju više od SSS. Znači, kada zadovoljavaš više od minimalnih uvjeta ne smiju te odbiti s obrazloženjem da ne zadovoljavaš formalne uvjete. U tom slučaju bi i doktora znanosti mogli odbiti zbog formalnih uvjeta ako je npr. išao u trogodišnju srednju školu pa na faks.

 

Kolegice, šaljite prigovor i ako vam se da ispravljati krive drine, borite se. Iz iskustva, ako nemate prijatelja odvjetnika koji će vam uzimati takve slučajeve samo uz mogućnost naplate svog troška od protivne strane u slučaju uspjeha - borite se, inače, nije vrijedno toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa neće valjda u nekoj teoretski mogućoj situaciji plaćat doktora znanosti (+15% na osnovicu) za posao zapisničara?!

Ako piše SSS, onda traže SSS.

 

Gle, u državnom i javnom sektoru plaću određuje koeficijent složenosti radnog mjesta - ako hoćeš kao dr.sc raditi kao zapisničar, možeš, no imaš plaću SSS-a. Stručna sprema ako je viša od tražene ne može biti razlog za odbijanje.

 

U privatnom sektoru također, možeš kao dr.sc radit kao NKV fizikalac za minimalac ako hoćeš, sve ovisi o opisu radnog mjesta i ugovoru o radu.

 

Stručna sprema nije isključiva - ne znači da ako si VSS ne možeš raditi ništa drugo osim VSS-a, već je uključiva s VSS-om možeš raditi NKV, SSS, VŠS, VSS itd. Naravno, one za koje imaš stručno znanje. Na primjer, ako si nakon elektroinstalaterske škole otišao na pravo - možeš raditi i kao VSS pravnik ili kao SSS elektroinstalater - ti biraš. Naravno, ne možeš raditi kao SSS ekonomist, no možeš kao SSS upravni referent jer imaš VSS pravo koje konzumira taj posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija