Tikalon objavljeno: 18. lipanj 2013. Dijeli objavljeno: 18. lipanj 2013. Dakle prije svega, da maloljetan sam, i da uhvatili su nas sa marihuanom.. Priča glasi: " U razdoblju od početka prosinca 2012. do 21. prosinca 2012, na širem području .........., prema prethodnom dogovoru i zajednički s mlt. John DoeA , protivno odredbi čl. Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga, u cilju daljnje preprodaje od mpo. John DoeB kupili 10 grama droge marihuane s više od 0,3% tetrahidrokanabiola, a koja droga se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, za iznos od 400,00 kuna, nakon čega ste 21. prosinca 2012. dogovorili prodaje droge mlt. John DoeC , te je mlt. John DoeA prodaju John DoeuCjedan gram droge tipa marihuana za iznos od 70,00 kuna. dakle, nabavili tvari koje su propisom proglažene drogom i koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji i neovlašteno ih prodali, 2.kao osumnjičenik niste dužni iznjeti svoju obranu, niti odgovarati na pitanja, 3. kao osumnjičenik imate pravo razgledavanja, prepisivanja, preslikavanja i snimanja državnoodvjetničkog spisa i predmeta koji se mogu upotrijebiti kao dokaz u Vašem predmetu u skladu s odredbom čl. 184. st. 2. t. 1. Zakona o kaznenom postupku, 4. kao osumnjičenik imate pravo uzeti branitelja po vašem izboru. " Osoba A i ja smo dobili isti transkript, pa bih rekao da su i ostali. E sad ako bi meni to mogli pobliže objasniti, što mogu što ne mogu, osim toga napisanog na papiru, što bih mogli dobiti jer smo obojica mlt.. Ta je parnica već bila i već smo išli u Osijek davati iskaz te smo mislili da od toga neće ništa biti no naši iskazi se uopće ne spominju u tekstu ( osoba a nije uzela novac jer je osoba koja je kupovala imala samo 200 kn a osoba a nije imala za razmjeniti pa mu je dao ), ispada da smo počinili neki strašni zločin protiv države haha, s tim da je nova tj. ova parnica za 6 dana >< Unaprijed se zahvaljujem svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 18. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2013. Pa, prvo - nije riječ o parnici, već o kaznenom postupku. Drugo, maloljetni ste - jel možete navesti samo dal ste u trenutku počinjenja ovih djela bili stariji od 16 ili mlađi? Treće - sada se pozivate na tzv. prvo ispitivanje okrivljenika, i imat ćete branitelja svakako, jer maloljetnici po zakonu moraju imati branitelja (tzv. obvezna obrana), dakle ako ga vi sami ne angažirate, dodijelit će vam ga sud po službenoj dužnosti. Četvrto - optužuje vas se za stjecaj dva modaliteta istog djela, znači 1. nabava i 2. neovlaštena prodaja droge. Prije daljnjeg objašnjenja, odgovorite samo na ovo pitanje, znači točna dob u trenutku počinjenja djela, jer vaša dob bitna je za moguće sankcije koje bi vam sud mogao izreći. I još jedna stvar - ovo vam je prvo kazneno djelo ili prekršaj vezan uz drogu ili ...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tikalon odgovoreno: 18. lipanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2013. Pa, prvo - nije riječ o parnici, već o kaznenom postupku. Drugo, maloljetni ste - jel možete navesti samo dal ste u trenutku počinjenja ovih djela bili stariji od 16 ili mlađi? Treće - sada se pozivate na tzv. prvo ispitivanje okrivljenika, i imat ćete branitelja svakako, jer maloljetnici po zakonu moraju imati branitelja (tzv. obvezna obrana), dakle ako ga vi sami ne angažirate, dodijelit će vam ga sud po službenoj dužnosti. Četvrto - optužuje vas se za stjecaj dva modaliteta istog djela, znači 1. nabava i 2. neovlaštena prodaja droge. Prije daljnjeg objašnjenja, odgovorite samo na ovo pitanje, znači točna dob u trenutku počinjenja djela, jer vaša dob bitna je za moguće sankcije koje bi vam sud mogao izreći. I još jedna stvar - ovo vam je prvo kazneno djelo ili prekršaj vezan uz drogu ili ...? Zahvaljujem na odgovoru. 17 godina kao i sada, a branitelj je već angažiran. To se dogodilo 21.12.2012, kolega se vratio iz Opatije sa položenim barmenskim doškolovanjem pa smo odlučili proslaviti kod osobe A, no međutim došao je inspektor i pozornik te nas potrpao u octaviu. Jedno je vodilo do drugog i desila se parnica u Osijeku gdje smo dali iskaz, no međutim kao što sam već rekao ništa od toga. Da, to mi je prvo kazneno dijelo općenito, nevezano za išta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tikalon odgovoreno: 18. lipanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2013. Isprika na 2 posta, u vezi dodjeljenog braniteja. Hoće li sudski dodjeljen branitelj biti plaćen s naše strane ili mi nećemo morati ništa platiti? Moj kolega je u to doba kada se to desilo imao samo 16 godina, ja sam imao 17. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 18. lipanj 2013. Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2013. Ok, znači oboje ste u vrijeme počinjenja djela imali navršenih 16 godina, što znači da ste tzv. stariji maloljetnici. Prema vama će se primijeniti novi KZ, jer je povoljniji (predviđa kaznu zatvora u rasponu od 1-12 godina, dok je raniji KZ predviđao kaznu u rasponu od 3-15 godina). Činjenica da ste stariji maloljetnici, dovodi sud u mogućnost da vam izrekne i kaznu maloljetničkog zatvora, međutim smatram da se to neće desiti, te bi u najgoroj varijanti trebali proći sa pridržajem maloljetničkog zatvora (u biti uvjetna osuda za maloljetnike) sa odgojnim mjerama ili samo odgojnim mjerama (kojima točno, ovisi o prijedlogu stručnog suradnika suda). Naravno, ovo sve pod uvjetom da priznate djelo, izrazite kajanje i spremnost na suradnju, obećate da se takvo što više nikada neće ponoviti i zatražite pomoć suda. Ako ćete se bahatiti, i usput naletite na suca koji je alergičan na takvo ponašanje, mogao bi vam oderati čak i maloljetnički zatvor, iako bi mu na drugom stupnju presuda tada gotovo sigurno pala po pitanju sankcije. Dakle, izrazite spremnost na suradnju i neće se desiti ništa strašno. Hoće li sudski dodjeljen branitelj biti plaćen s naše strane ili mi nećemo morati ništa platiti? O tome će sud odlučiti u presudi, međutim imajući u vidu da ste oboje maloljetnici, pretpostavljam bez samostalnih prihoda ili imovine, troškovi će najvjerojatnije teretiti državni proračun. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tikalon odgovoreno: 18. lipanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 18. lipanj 2013. Velika vam hvala,pomogli ste nam razriješiti sve nedoumice, ako bude još nešto javim/o se. LP Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.