Jump to content

Fond hrvatskih branitelja-odgovornost


revizor

Preporučene objave

Pokrećem ovu važnu temu zato što nigdje ni na jendom portalu pa čak ni braniteljskim se ne pokreće pitanje stanja u Fondu hrvastkih branitelja,nerad i neodgovornosti koji rezultira sve većim padom vrijednosti fonda i udjela.

Svi koji prate tržište kapitala i tržišna zbivanja već duže vrijeme znaju da će vrijednost dionica HT-A ulaskom Hrvatske u EU jako pasti.Prije svega zbog rastuće konkurencije koja će rušiti cjene usluga,zbog toga što se u hrvatski dio HT malo ulaže i sve manje je konkurentan itd. da dalje ne nabrajam.

To sigurno znaju i članovi Uprave fonda te Erste invest koji upravlja portfeljem Fonda,međutim ništa se nije poduzelo kako bi se pad vrijednosti fonda kroz operativne akcije spriječio i time zaštitilo udjeličare.

Jedna od mogućnosti bila je prodaja dionica HT-a i ulaganje u druge stabilnije dionice ili ulaganje u državne ili druge obveznice te druge financijske vrijednosnice.

Ništa se ne poduzima,nitko ne diže galamu,a na godinu neće biti novaca ni za Zakladu hrvatskih branitelja niti za Fond za stipendiranje ni za dividendu tj možda će i nešto biti ali jako malo.

I nikoga u Upravi fonda ni ovoj državi nije briga za to,a branitelji će biti opet izvarani kao i sa Domovinskim fondom koji je jednostavno nestao.

Pitanje je dali se i ovo sve radi namjerno i ima li netko velike koristi od toga.

Odgovornost Uprave ,ma što je to ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo danas napokon u Poslovnom dnevnu anlaiza koja je potkrijepila izneseno stajalište.Da li će reagirati Uprava Fonda:

 

"Telekom biznis im nikada više neće biti bolji nego danas. Dakle, mogu samo padati, što se i primjećuje u kvartalnim izvještajima. Ulazimo u EU vrlo brzo, što znači i veća konkurencija i pad prihoda budući da će cijene roaminga biti drastično manje. Ne mogu preuzimati druge telekome, to radi njihov vlasnik Deutsche telekom", kaže naš izvor.

 

Ističe da zbog toga pokušavaju otvarati nova tržišta kao što su ICT i distribuiranje struje i plina. "Teška su vremena za HT, bez obzira na to koliko sada imaju novca u bilanci", zaključuje naš izvor. Na sličnom tragu je analitičarka austrijske Erste grupe Vera Sutedja koja u dnevnom izvještaju "Croatian Equity Daily" kaže da će odlukom Hakoma pad cijene koji telekomi naplaćuju drugim telekomima za pozive (MTR) u iduće dvije godine pasti za 67 posto. MTR, odnosno veleprodajna cijena sada iznosi 19,5 lipa po minuti i postupno će se smanjivati na 6,3 lipe 2015. godine. "Sveukupno gledajući, to je loše za HT, iako je u ovome trenutku jako teško prognozirati koliki će biti egzaktni ujtecaj na poslovanje", kaže Sutedja. Ipak, grube procjene domaćih operatera ukazuju da bi, ako bi se buduća cijena primjenila sada, tri najveća telekoma bi u prvih šest mjeseci izgubila 200 milijuna kuna prihoda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolega revizor je pokrenuo stvarno važnu temu ali opet nitko ne komentira, a braniteljski fond nam i dalje pada, danas je prvi put pao ispod 500 kuna po udjelu. Očito je riječ o pogrešnoj politici upravljanja fondom od trenutka kad su prodali dionice INE i vezali sve za HT. Što nam je za činiti, možemo li sudski ili nekom drugom metodom zaštiti svoja prava? Pozdrav svim braniteljima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije fond napravljen da nešto ili mnogo dobivaju branitelji nego da dobiva banka skrbnik i uprava sa nadzornim odborom.Normalno da nisu oni krivi za pad dionica HT-a nego je tako na tržištu.Sva ekipa će pokupit svoje a braniteljima što ostane.

 

XIII. LIKVIDACIJA FONDA

 

Članak 31.

 

U slučaju da se tijekom djelatnosti Fonda, a ne prije proteka roka od tri godine od dana njegova osnivanja, prema objektivnim tržišnim i gospodarskim pokazateljima ispostavi da se ne povećava vrijednost imovine Fonda i da se cilj Fonda najefikasnije postiže prijenosom sredstava Fonda na članove, Vlada Republike Hrvatske može donijeti odluku o prijenosu njegove imovine na članove Fonda i likvidaciji Fonda.

 

A ovo?

23. Koje bi dionice trebale postati dio imovine Fonda HB?

Prema Zakonu o privatizaciji iz 1996. godine u Fondse, pored dionica HT-a i INA-e,

trebaju se prenijeti i sljedeće dionice:

• 7% dionica Hrvatske elektroprivrede

• 7% dionica Hrvatskih pošta

• 7% dionica Hrvatskih šuma

• 7% dionica Hrvatskih željeznica

• 7% dionica Hrvatskih cesta

• 7% dionica Hrvatske radiotelevizije

2008. godine prodane su dionice INA-e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se počelo dešavati ono o čemu sam pokrenuo temu,izgleda da se namjerno id eprema gašenju fonda.

 

http://www.jutarnji.hr/--braniteljima-ne-dam-dionice-da-nam-se-ne-ponovi-ina--radije-cu-im-dati-novac--slavko-linic-o-privatizaciji-hpb-a-i-co-a/1111126/

 

Eh, baš čitam o tome. Pa ovo je totalna anarhija. Uz sve to ministar se ponaša kao da je u birtiji. Postoji zakon o Fondu HB a zakon treba poštivati ili ga mijenjati. Skandalozno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija