Le Kraft objavljeno: 21. lipanj 2013. objavljeno: 21. lipanj 2013. Poštovani, Za vrijeme radnog odnosa, pokrenula sam djelatnost domaće radinosti za izradu suvenira. Za vrijeme radnog odnosa, poslodavac mi je redovno uplaćivao doprinose, a sa domaćom radinosti bi paušalno plaćala porez i doprinose na temelju zarade. Nedavno sam dobila otkaz, nemam pravo na Zavod za zapošljavanje jer obavljam samostalnu djelatnost i trebala bi sama snositi troškove doprinosa od 1100,00 kn mjesečno. Moja zarada, do sada, je jedan račun od 500 kn. Ne zarađujem dovoljno da bih mogla snositi te troškove sama, a potrebna mi je prijavljenja djelatnost da bih mogla ispostaviti račun (galeriji). Molim Vas, koje su mi opcije zdravstvenog osiguranja? Kako stvari stoje, nakon 2 mjeseca što sam pokrenula radinost, morati ću je zatvoriti, prijaviti se preko supruga koji je zaposlen ili na Zavod i na jesen opet, možda, pokrenuti radinost. Zahvaljujem na odgovoru! Srdačan pozdrav, Ivana Citiraj
Dada100 odgovoreno: 1. srpanj 2013. odgovoreno: 1. srpanj 2013. Poštovani, Za vrijeme radnog odnosa, pokrenula sam djelatnost domaće radinosti za izradu suvenira. Za vrijeme radnog odnosa, poslodavac mi je redovno uplaćivao doprinose, a sa domaćom radinosti bi paušalno plaćala porez i doprinose na temelju zarade. Nedavno sam dobila otkaz, nemam pravo na Zavod za zapošljavanje jer obavljam samostalnu djelatnost i trebala bi sama snositi troškove doprinosa od 1100,00 kn mjesečno. Moja zarada, do sada, je jedan račun od 500 kn. Ne zarađujem dovoljno da bih mogla snositi te troškove sama, a potrebna mi je prijavljenja djelatnost da bih mogla ispostaviti račun (galeriji). Molim Vas, koje su mi opcije zdravstvenog osiguranja? Kako stvari stoje, nakon 2 mjeseca što sam pokrenula radinost, morati ću je zatvoriti, prijaviti se preko supruga koji je zaposlen ili na Zavod i na jesen opet, možda, pokrenuti radinost. Zahvaljujem na odgovoru! Srdačan pozdrav, Ivana Imam pitanje za Vas: kolika su Vam bila davanja i doprinosi za domaću radinost dok ste bili u radnom odnosu kod drugog poslodavca. Pitam jer upravo namjeravam otvoriti domaću radinost, a zaposlena sam i neznam koliko mi se to isplati. Da li se plaća mirovinsko i zdravstveno? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.