Jump to content

Domaća radinost

Le Kraft

Preporučene objave

Poštovani,

Za vrijeme radnog odnosa, pokrenula sam djelatnost domaće radinosti za izradu suvenira. Za vrijeme radnog odnosa, poslodavac mi je redovno uplaćivao doprinose, a sa domaćom radinosti bi paušalno plaćala porez i doprinose na temelju zarade.

Nedavno sam dobila otkaz, nemam pravo na Zavod za zapošljavanje jer obavljam samostalnu djelatnost i trebala bi sama snositi troškove doprinosa od 1100,00 kn mjesečno. Moja zarada, do sada, je jedan račun od 500 kn. Ne zarađujem dovoljno da bih mogla snositi te troškove sama, a potrebna mi je prijavljenja djelatnost da bih mogla ispostaviti račun (galeriji).

Molim Vas, koje su mi opcije zdravstvenog osiguranja?

Kako stvari stoje, nakon 2 mjeseca što sam pokrenula radinost, morati ću je zatvoriti, prijaviti se preko supruga koji je zaposlen ili na Zavod i na jesen opet, možda, pokrenuti radinost.

Zahvaljujem na odgovoru!

Srdačan pozdrav,

Ivana

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...
Poštovani,

Za vrijeme radnog odnosa, pokrenula sam djelatnost domaće radinosti za izradu suvenira. Za vrijeme radnog odnosa, poslodavac mi je redovno uplaćivao doprinose, a sa domaćom radinosti bi paušalno plaćala porez i doprinose na temelju zarade.

Nedavno sam dobila otkaz, nemam pravo na Zavod za zapošljavanje jer obavljam samostalnu djelatnost i trebala bi sama snositi troškove doprinosa od 1100,00 kn mjesečno. Moja zarada, do sada, je jedan račun od 500 kn. Ne zarađujem dovoljno da bih mogla snositi te troškove sama, a potrebna mi je prijavljenja djelatnost da bih mogla ispostaviti račun (galeriji).

Molim Vas, koje su mi opcije zdravstvenog osiguranja?

Kako stvari stoje, nakon 2 mjeseca što sam pokrenula radinost, morati ću je zatvoriti, prijaviti se preko supruga koji je zaposlen ili na Zavod i na jesen opet, možda, pokrenuti radinost.

Zahvaljujem na odgovoru!

Srdačan pozdrav,

Ivana

Imam pitanje za Vas: kolika su Vam bila davanja i doprinosi za domaću radinost dok ste bili u radnom odnosu kod drugog poslodavca. Pitam jer upravo namjeravam otvoriti domaću radinost, a zaposlena sam i neznam koliko mi se to isplati. Da li se plaća mirovinsko i zdravstveno?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija