Jump to content

porezna olakšica, pomoć

malasu

Preporučene objave

Poštovani!

Rodila sam i suprug me želi prijaviti na svoju karticu kao olakšicu, a to je moguće (rekli nam na poreznoj) jer mi naknada neće prelaziti dopušteni iznos niti ove niti sljedeće godine.

Problem se javlja u mom statusu: student sam pred diplomom bez stud. prava, a nikad nisam radila niti sam prijavljena na burzu. U poreznoj upravi su supruga tražili potvrdu s mog fakulteta koju sam i donijela, ali je na njoj naznačeno da su mi stud. prava istekla.

Zašto je uopće potrebna ikakva potvrda ako na poreznoj iz mog OIB mogu vidjeti da nemam prihoda, a uzdržavani sam član obitelji? Što je recimo s domaćicama koje su također olakšice supruzima, a nisu nikad bile prijavljene na burzu?

Nadam se da ovo nije jako konfuzno i da mi netko može pomoći, unaprijed hvala!

Dijeli na drugim stranicama

potpuno ste u pravu, znači osoba može biti uzdržavani član ako nema prihoda, odnosno ako su primici manji od 11.000,00 (za 2012. godinu).

potvrda od fakulteta nema nikakvog smisla, ona služi samo kod djece, da zadrže status djeteta (ostali su uzdržavani članovi).

jedino što bi trebali dostaviti je vjenčani list (ne stariji od 6 mjeseci).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija