Jump to content

naknadno pronađena imovina x


lokomotiva

Preporučene objave

ostavitelj je ostavio oporuku u kojoj ostavlja osbi x opisno navedene čest.zemlj. a svu ostalu imovinu na jednake djelove osobama y,z,h. U rješenju o nasljeđivanju utvrđuje se da ostavinsku imovinu ostavitelja sačinjavaju nekretnine upisane u zu.Njegovim nasljednicima temeljem oporuke ostavitelja te ustupa nasljednika y.z. proglašavaju se osoba x za opisno navedene čest.zem. i na preostaloj imovini osobe i, j, k. za određeni dio.Kako u rješenju o nasljeđivanju nije unesena vanknjižna imovina ostavitelja, naslednici zahtjevaju da se ista unese. Pitanje glasi da li se vanknjižna imovina raspoređuje prema postojećem rješenju o nasljeđivanju (sva ostala imovina) temeljem oporuke ili ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ostavitelj baš tako naveo (sva ostala imovina ide tim i tim nasljednicima, ne označujući koja je to "sva ostala imovina"), onda se ona raspoređuje prema oporuci, na jednak način na koji je i "sva ostala imovina" raspoređena u prijašnjem postupku.

U ostavinskom postupku rađeni su ustupi pa bi u postupku raspoređivanja naknadno pronađene imovine trebali biti pozvani ponovno svi nasljednici "sve ostale imovine" koji onda mogu prihvatiti nasljedstvo ili se drugačije dogovoriti oko njegove raspodjele, tj. ustupiti nekom od sunasljednika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija