Jump to content

ugovor za iznajmljivanje - kako ga srociti???


anonimno

Preporučene objave

imam dugi staz iznajmljivanja svog stana pa cu ti iskreno reci-prave zastite nema.kako god okrenuo mi nismo amerika gdje najmodavac najmoprimcu naplacuje cak i kemijsko ciscenje kauca nakon odlaska iz stana.kod nas ti stvari otprilike ovako idu-kupis u nar.novinama kupoprodajni ugovor gdje ti sve pise (imas nekoliko stranica),a ti samo dopisujes.prijavljujes iznajmljivanje poreznoj upravi uz osobnu,a oni ti postambiljaju ugovore i doma salju obracun poreza na upisanu svotu u ugovoru.

sto se tice zastite moj ti je savjet da fotokopiras osobne ili putovnice stanara odmah prvi dan-nesto gdje ima fotografija,u slucaju neke ozbiljnije stvari.uzmi veliki polog (ja sam uzimala jednu mjesecnu najamninu ekstra),koji najcesce kasnije sluzi za placanje preostalih racuna.sto se tice telefona-to je najveca stavka-obavezno na t-ht-u sastaviti ugovor o zabranama odredenih vrsta poziva,ili najbolje uopce staviti liniju u mirovanje.

desava ti se ovako-podstanari vrlo cesto bjeze,ostavljaju dugove,lazu,unistavaju namjestaj,iskljucuju mobitele kada dode vrijeme placanja i sl.kada si osoba kao ja koja nastupa iz pozicije povjerenja i ne zelis ih previse gnjaviti i inkomodirati-u 90 % slucajeva na kraju ti popusis (zalosno ali istinito).

ali uvijek ima i onih 10 % koji su o.k.

policija ti tu ne moze puno pomoci-to je svakodnevna pojava.a ugovor koji si ovjerio i placas na njega porez najcesce sluzi kao jos jedan od hrpe nagomilanih papira bilo u tvojoj ili tudoj ladici.

najbolja zastita je tvoja glava,ali na zalost ponekad ni to nije dovoljno...sretno!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, isto tako se kupuje i kupoprodajni i popunjava, ali se slobodno dodaju clanci. Npr. kad smo mi prodavali kucu nikome nije zbog odredenih okolnosti odgovaralo ono sto zakon sam po sebi kaze za kaparu, pa nam je odvjetnik rekao da to uopce nije problem, samo neka nadodano oni sto je nama svima ok i u slucaju da do cega dode vrijedi nas sclanak iz ugovora. Pa sam mislila da tako napravimo i sa iznajmljivanjem, i da ljudi koji imaju iskustva i sl. kazu sta je sve pametno napisati, sta nama sad onako mozda ne pada na pamet...

Moze li se ugovor o iznajmljivanju srociti kako zelimo kako bi se zastitili?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tog ugovora koji će vas zaštititi od pokvarenih podstanara. Važnije je da pazite koga ćete primiti u stan, da prije iznajmljivanja provjerite sve podatke koje su vam dali, da su u radnom odnosu /prijavljeni/ ili redovitom školovanju i sl. Ne vjerujte im ništa na riječ jer većina njih lažu i glumataju dok ne uđu, a poslije bude svega.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tražite od njih da vam donesu potvrdu iz firme u kojoj rade i koliko zarađuju-samo od jednog ili ako su cura i dečko ili muž i žena onda oboje. ako imate mogućnosti- dakle znate nekog murijaka koji vam može pogledati njihovu kaznenu evidenciju- zamolite ga da pogleda za dotične da li su prijavljivani i za što, pa ocijenite. puno sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa netko vam je krivo rekao, ako dođe do bilo čega vi čete morati ustat s tužbom i povlačit se po sudu godinama, a nakon toga ide dugotrajna ovrha-u ovom slučaju iseljenje stanara i tek tada policija asistira sudskom ovršitelju. ukoliko na drugi način ne uspijete riješiti problem. ugovor bilo solemnizirani ili ne u slučaju bilo kakvih problema lijepo možete okačit mačku o rep.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znate šta je nama murija rekla- da nemamo mi njih šta uznemiravati-podstanare koji nisu platili režije 2 mjeseca, a stanarinu 1 mjesec-a doznali smo da nas je žena prevarila jer uopće nije bila zaposlena, a muž,pa onda nevjenčani suprug, pa onda dečko, pa kad je došlo dofrke niko i ništa bio je višestruko prijavljivani i osuđeni kriminalac-ali murija je rekla nemate vi šta njih uznemiravati. ali oni nam ne plačaju-to je vaš problem i rješite si ga kako znate i umijete.u kritičnom periodu su nam prijetili telefonom-murija-ako hoćete možete podnjet kaznenu prijavu, ak nećete ko vas šiša-oni u stanu ostaju,to si rješite sami

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da,mozes ugovor o najmu srociti kako god zelis,ali to nema zapravo nikakvu tezinu.ja sam jednom prilikom napisala anex gdje sam dodala da najmoprimac uzima odgovornost za troskove telefonske linije i ev.sporove oko iste.na poreznoj ovjere ugovor i uz smjesak ti daju do znanja da ti je zapravo anex k...u sviralo,jer nema sanse da ces ista moci time utjerati,pa cak i ako je ovjeren od javnog biljeznika.svaka institucija stiti sebe i poseze u dzep onoga koji im je najdostupniji.a to si naravno ti i tvoj stan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je otići kod odvjetnika da vam on sroči ugovor kako treba.

U zakonu o najmu stanova Vam piše koji su nužni elementi tog ugovora a onda dodajete sporedne.

Moje mišljenje je da uzmete od tih osoba bjanko zadužnice (naravno uz uvjet da su zaposleni onda to ima smisla) tako da ako vam ostanu dužni onda upišete cifru dugovanja i naplatite se sa njihovih tekućih ili žiro-računa koje imaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija