Jump to content

A što s nama...


slimba

Preporučene objave

Sljedeća je situacija oko koje bih zamolio ako mi netko može pomoći ili dati nekakav odgovor (a da nije već nešto što znam- traži "vezu" i sl.). Naime, prije tri godine sam diplomirao i postao profesor, te sam gotovo tri godine po zamjenama mjesec, dva, tri, kako gdje, promijenio sam 6 škola, što srednjih, što osnovnih, etc., u međuvremenu položio državni, bio na masu stručnih skupova, dodatnih usavršavanja koje provodi ministarstvo ili agencije istoga. E sad, moj problem je u sljedećem. Ja znam da sam imao sreću u ovim okolnostima da sam uopće dobio te zamjene, no područja koja sam završio su koliko toliko tada bila deficitarna i vjerovali ili ne s burze su me zvali ili preporučili u škole, no svaki puta u ove tri godine, a to se dogodilo evo nekoliko puta do sada, kada u mojem gradu izađe natječaj na neodređeno (ako se to prije ne riješi bez natječaja-min. uprave ), ja uvijek izvisim. Ili netko dobije uputnicu ministarstva uprave (jer ima sat dva za stalno ili je tehnološki) i pri tome nije niti iz grada niti čak iz županije, ili upadne preko veze, ili je dijete poginulog branitelja i sl. Pa mene sada zanima, kako stvari stoje ja se nikada neću zaposliti za stalno ili ću biti vječna zamjena za trudne kolegice, da li ima ikakva pravna ili neka druga osnova po kojoj bi ja mogao konkurirati pošteno na natječaju za radno mjesto gdje se traži osoba na neodređeno radno vrijeme. Mislim iz grada sam- ne moraju mi plačati putne, imam iskustva, stručan sam i sl., znači sve ispunjavam, ali uvijek ista priča. Dakako, tu nisam spominjao sve ostale natječaje gdje sam se prijavljivao po Hrvatskoj, no tu je sve jasno, šanse su ravne nuli. Eto toliko, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate i sami da položen stručni ispit nije uvjet niti uzrokuje obvezu davanja prednosti. Već ste i sami osjetili da uputnice također nešto znače, a sa dvije liste- onih s poslovno uvjetovanim otkazom i nepunim radnim vremenom. Prednost će pri zapošljavanju ostvariti djeca branitelja iz odgovarajućih kategorija, a i osobe s invaliditetom. Dobar dio ostatka će biti dogovoren ili i izlobiran unaprijed, što bi bila već tradicijska pojava iako se još uvijek ne njeguje u KUDovima.

 

"Pošteno konkurirati" kako kažete, možete upravo na način na koji to radite i pri tom se nadati da se neće ponavljati zauvijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija