Jump to content

Naplata dugovanja za stanarinu i rezije

dmaresi

Preporučene objave

Ja sam najmodavac i iznajmio sam kucu jednoj obitelji od ljeta 2008 do veljace 2013. Tek u 3 mj. 2011 odlucili smo potpisati ugovor o najmu i oni su prijavili prebivaliste na adresi. U ugovoru je navedena cjena najma + rezije (vodovod, struja, HRT, Telefon, komunalna naknada, HR vode, smece, itd).

Prije ljeta 2012 godine poceli su ne placati i podstanarstvo. Mjesecima nisu placali nista sve dok ih nisam zamolio da napuste unajmljenu kucu. Koliko citam po forumima jos mogu biti sretan sto su izasli.

Sad su otisli ali su jos uvjek prijavljeni na moju adresu i ugovor nismo sluzbeno raskinuli.

Dali ih mogu tuziti i dali mi se to uopce isplati da naplatim dugovanje?

Kako moram postupiti da raskinem ugovor i da ih odjavim sa moje adrese?

Dali mi mozete preporuciti dobrog odvjetnika za sporove izmedju najmodavce i najmoprimce u Puli?

Pokusavam mjesecima tu situaciju rijesiti na miran nacin ali dosad od kad su otisli nisam vidio ni kune a posto ne rade ni on ni ona (oboje su u medjuvremenu ostali bez posla) znam da vjerojatnost da vidim svoj novac jako mala. Negdije sam procitao da takvi slucajevi prelaze u zastaru nakon godinu dana i razmisljam o tuzbi da mi ostaje nekakav dokaz o cjelokupnom dugu kojeg imaju prema meni.

Unaprijed se zahvaljujem onima koji ce mi pomoci.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija