Jump to content

Kuća - zajednički prolaz - odvajanje vode

suncok

Preporučene objave

Poštovani,

imam problem za koji vjerujem da netko zna odgovor.

Dakle, naslijedila sam prizemlje kuće. Prvi i drugi kat je u vlasništvu susjede. Kako je prije par godina provedena voda do kuće, priključak je proveden kao jedan i njegov vlasnik je susjeda. Kako su odnosi između nas narušeni, ne dolazi u obzir zajdeničko plaćanje potrošnje vode ili ugradnja pomoćnog brojila. Trenutno stanje je takvo da sam se obratila vodovodu za novi priključak i sat je ugrađen na cestu jer prilikom ugrađivanja susjeda nije dopustila da bude ugrađen na dvorištu koje je zajedničko. Kako sada predstoji provođenje cijevi od sata do kuće, tj. do mjesta gdje se sa njenog priključka cijevi razdvajaju za prizemlje i za etaže, zanima me da li mogu nesmetano prokopati i postaviti cijevi za svoj priključak preko tog zajedničkog dvorišta ili trebam tražiti susjedinu suglasnost? Radi se o običnom betoniranom dvorištu.

Naime, trenutačno sam u situaciji da mi može zatvoriti vodu i otići na par dana, a s druge strane prijeti se da ja ne mogu nikakve radove izvoditi po zajedničkom dvorištu.

Molim Vas, ako netko zna odgovor - pomagajte!

Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija