Jump to content

bolovanje-prijetnje-otkaz


axelon

Preporučene objave

Postovani molila bih vas za savijet, radim u pekari preko 2 godine i bila sam sad na bolovanju 3 dana nakon cega mi je poslodavac prijetio, vrijedao i rekao da vise ne dolazim te da ce svasta napisati u radnoj knjizici za mene(ali koliko znam da su po novome ukinute). S tim da isti drzi ljude na crno i seksualno uznemirava ostale kolegice.

Što uciniti??

 

Zavaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S tim da isti drzi ljude na crno i seksualno uznemirava ostale kolegice.

 

Ovdje postoji mogućnost da "velikog šefa" djelatnice prijave za kazneno djelo spolnog uznemiravanja iz čl. 156. KZ-a. Riječ je o novom kaznenom djelu u našem KZ-u, a djelo čini onaj tko "spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen ili koja se prema njemu nalazi u odnosu zavisnosti ili koja je posebno ranjiva zbog dobi, bolesti, invaliditeta, ovisnosti, trudnoće, teške tjelesne ili duševne smetnje". Prema definiciji, spolno uznemiravanje je "svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje".

 

Iako, to je vrlo škakljiva situacija, prijavljujete "ruku koja vas hrani", al opet istodobno ta "ruka često zna zalutati i na neka mjesta, gdje nema kaj tražiti". Stvar osobne procjene.

 

Što se tiče ovog rada na crno, to je pitanje za državni inspektorat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija